Ελλάδα|03.01.2019 12:23

Με SMS ενημερώνονται για τη «Σοφία» οι δημότες Πυλαίας-Χορτιάτη (vid)

Newsroom

Με sms στο κινητό τους, για το τι πρέπει να κάνουν κατά τη διάρκεια των έντονων χιονοπτώσεων και του παγετού, ώστε να προστατεύσουν τους ίδιους και τις περιουσίες τους, αλλά και να βοηθήσουν τον κρατικό μηχανισμό στο έργο του, ενημερώνει περίπου 12.000 δημότες του ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη.

Τα sms άρχισαν να φτάνουν από το απόγευμα της Τετάρτης 2 Ιανουαρίου στα κινητά των πολιτών και η ενημέρωση γίνεται σε 24ωρη βάση. Με αυτά ενημερώνονται, μεταξύ άλλων, σε ποια σημεία του δήμου υπάρχουν κίνδυνοι για οδηγούς, αλλά και για πεζούς, ποια δημοτικά καταστήματα είναι ανοιχτά, ώστε να εξυπηρετηθούν, αλλά και προφυλαχθούν από το κρύο, καθώς και για το πρέπει να κάνουν, ώστε να μη δημιουργήσουν προβλήματα αλλά και να διευκολύνουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα. 

Μάλιστα, σύμφωνα με το δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, είναι μεγάλος ο αριθμός των δημοτών που έλαβε υπόψη του τις οδηγίες του δήμου, με αποτέλεσμα να έχουν απομακρύνει διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, που εμπόδιζαν την κίνηση των οχημάτων του δήμου.

Να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός ζευγαριού ηλικιωμένων, οι οποίοι δεν ενημερώθηκαν ότι είναι κλειστός ο δρόμος Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου και επιχείρησαν να μεταβούν για προσωπική τους υπόθεση στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Το ζευγάρι επικοινώνησε με τις αρχές και είναι καλά στην υγεία του.

Δήμος Πυλαίας-ΧορτιάτηΚαϊτεζίδης