Ελλάδα|10.12.2020 22:34

Με ποιο κωδικό sms στο 13033 οι αγορές με click away

Newsroom

Με SMS στο 13033 θα πραγματοποιούμε τις χριστουγεννιάτικες αγορές μας, καθώς δεν δόθηκε το «πράσινο φως» για άνοιγμα του λιανεμπορίου με φυσική παρουσία για ψώνια στο κατάστημα. Η ανησυχία των ειδικών για μια μεγάλη διασπορά του κορονοϊού που θα μπορούσε να επιφέρει το άνοιγμα των καταστημάτων μέσα στις γιορτές οδηγεί σε αγορές με τη μέθοδο click away (αλλιώς click & collect) ή με τηλεφωνική παραγγελία στα καταστήματα

Σημειώνεται, ότι η αγορές με μέθοδο click away ή μέσω τηλεφώνου προϋποθέτουν ότι οποιαδήποτε παραγγελία θα γίνεται ηλεκτρονικά από τους καταναλωτές και στη συνέχεια το κατάστημα θα την ετοιμάζει και θα αποστέλλει γραπτό μήνυμα στον καταναλωτή για να την παραλάβει από το κατάστημα κατόπιν ραντεβού. Στόχος του συγκεκριμένου μέτρου είναι να μειωθεί στο ελάχιστο η ανθρώπινη επαφή, αλλά και ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα.

Τόσο οι λοιμωξιολόγοι όσο και τα στελέχη της κυβέρνησης δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να γίνουν μάρτυρες εικόνων ανάλογων με εκείνων που είδαμε πριν από λίγες ημέρες στη Μεγάλη Βρετανία. Μια μαζική έξοδος των καταναλωτών στα μαγαζιά ύστερα από 4 εβδομάδες καθολικού lockdown, θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα εκτόξευση των κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και των διασωληνωμένων, σε μια περίοδο που το ΕΣΥ βρίσκεται ακόμα υπό καθεστώς μεγάλης πίεσης.

SMS στο 13033 για ψώνια τα Χριστούγεννα

Εάν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, οι καταναλωτές για την έξοδο αυτή θα αποστέλλουν γραπτό μήνυμα στο 13033 με την ένδειξη 2, η οποία θα συνεχίσει να αφορά και τις αγορές στα σούπερ μάρκετ. Σε περίπτωση ελέγχου από τη αστυνομία ο πολίτης θα επιδεικνύει αυτό το SMS, αλλά και το μήνυμα που του απέστειλε το κατάστημα για το ραντεβού παραλαβής. Έτσι θα δικαιολογείται και ενδεχόμενη μεγαλύτερη απόσταση από τον τόπο κατοικίας του.

Σε κάθε περίπτωση, δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει έβδομος κωδικός στο 13033 που θα αφορά αποκλειστικά χριστουγεννιάτικες αγορές και είδη λιανεμπορίου καταστημάτων καθώς ύστερα από συζητήσεις οι αρμόδιοι κατέληξαν ότι αυτό θα μπέρδευε περισσότερο τους πολίτες.

ΚορονοϊόςSMS 13033καταστήματαclick awayλιανεμπόριο