Ελλάδα|18.12.2020 21:14

Η απάντηση της CCC στις καταγγελίες Καλογρίτσα

Σοφία Φασουλάκη

Τη δική τους θέση έδωσαν στον πταισματοδίκη οι εκπρόσωποι της εταιρείας CCC (συμφερόντων οικογένειας Χούρι) στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε μετά την μήνυση του Χρήστου Καλογρίτσα.

Ο επιχειρηματίας είχε υποστηρίξει ότι η σύμβαση που είχε υπογράψει εταιρεία συμφερόντων του με τον Ομιλο Χούρι, ήταν καθ' υπόδειξη του Νίκου Παππά και αφορούσε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο καταγγέλλων υποστηρίζει πως το ποσό των 3 εκατ. ευρώ, που εμφανίζεται ως προκαταβολή για υπεργολαβία της εταιρείας του «Τοξότης» για την κατασκευή mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που είχε αναλάβει η CCC, δεν δόθηκαν για αυτόν το σκοπό αλλά για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού, με τις ευλογίες της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην απάντηση της η λιβανέζικη εταιρεία οποία έχει μηνύσει από τον Χρήστο Καλογρίτσα, υποστηρίζει ότι τα χρήματα αυτά ήταν προκαταβολή για το παραπάνω έργο που τελικα δεν έγινε, με τον εργολάβο, ωστόσο να μην τους επιστρέφει το ποσό.

Προς επίρρωση των ισχυρισμών τους επικαλέστηκαν την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου το οποίο επικύρωσε αυτή του Ελβετικού Διαιτητικού Δικαστηρίου. Σύμφωνα με αυτή, τα 3 εκατ. ευρώ αφορούσαν το έργο και πρέπει άμεσα ο Χρήστος Καλογρίτσας να τα επιστρέψει.

Επόμενο βήμα, έπειτα από τις εξηγήσεις των Χούρι, η επιστροφή της δικογραφίας από τον πταισματοδίκη στον εισαγγελέα, για την τελικη κρίση.

Νίκος Παππάςτηλεοπτικές άδειεςΧρήστος Καλογρίτσας