Ελλάδα|12.01.2021 12:19

Εισήγηση για άνοιγμα καταστημάτων 18 Ιανουαρίου - Ένδυση, υπόδηση με φυσική παρουσία

Newsroom

Στην τελική ευθεία είναι οι εισηγήσεις της κυβέρνησης για το λιανεμπόριο και άνοιγμα των καταστημάτων από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Οι συζητήσεις για ανοιχτά καταστήματα με click away θα γίνουν την Πέμπτη, ενώ τα περιοριστικά μέτρα στο lockdown για τον περιορισμό των κρουσμάτων κορονοϊού θα συνεχιστεί. Διαφορετική θα είναι η πρόταση για το λιανεμπόριο που προκρίνεται η μέθοδος αγοράς προϊόντων μέσω click away, ενώ ειδικά για τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης θα προταθεί να ανοίξουν για αγορές με φυσική παρουσία, αφού προηγουμένως έχει προηγηθεί ραντεβού για click in shop

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γιάννη Σαραντάκο και την εκπομπή «ώρα Ελλάδος» στο Open TV, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση κατεβαίνει με δύο προτάσεις στις δύο κρίσιμες συζητήσεις που θα γίνουν την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου με την επιτροπή λοιμωξιολόγων και με βάση τα μέχρι τώρα επιδημιολογικά δεδομένα. Την Πέμπτη θα γίνει η πρώτη συζήτηση, ενώ την Παρασκευή θα ληφθεί η απόφαση για τα καταστήματα.

Η εισήγηση της κυβέρνησης θα είναι διπλή:

  • Να ανοίξει από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου το λιανεμπόριο με click away για όλα τα καταστήματα
  • Να ανοίξουν με click in shop τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, καθώς αυτοί οι δύο κλάδοι έχουν υποστεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι αυτό είναι εφικτό και εκτιμούν, με βάση την κινητικότητα που ήδη επικρατεί στους δρόμους, ότι η επιβάρυνση δεν θα είναι σημαντική. Εξ ου και αυτή αναμένεται να είναι η εισήγηση, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής επιδημιολογικά δεδομένα. Ωστόσο, το πράσινο φως θα το δώσουν οι λοιμωξιολόγοι. Σε περίπτωση που διαφωνούν, η κυβέρνηση δεν θα επιμείνει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. 

Παράλληλα, η κυβέρνηση θα κάνει εισηγήσεις στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων με στόχο να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου. Σε κάθε περίπτωση, τα επιδημιολογικά δεδομένα και η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα κρίνουν πότε θα ανοίξουν όλα τα σχολεία και τα καταστήματα κατά περίπτωση.

click awayκαταστήματαενδυσηlockdownclick in shopανοιχτά καταστήματα