Καιρός: Απερίσκεπτοι εκδρομείς λίγο έλειψε να πέσουν σε γκρεμό στην Κρήτη
NewsroomΠαρ' ολίγον τραγωδία στο Οροπέδιο Λασιθίου, όταν απερίσκεπτοι εκδρομείς παρά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας επισκέφτηκαν την ορεινή περιοχή της Κρήτης, όταν τα καιρικά φαινόμενα ήταν ακόμα έντονα.
Όπως ανέφερε στο Ράδιο Κρήτη ο δήμαρχος Οροπεδίου, Γιάννης Στεφανάκης, στο παρά πέντε αποφεύχθηκε σοβαρό ατύχημα στις 18 Ιανουαρίου, στην περιοχή, από αυτοκίνητο που βρέθηκε στο χείλος γκρεμού, κινητοποιώντας τον μηχανισμό του Δήμου.
«Είναι σημαντικό σε περιόδους με έντονα καιρικά φαινόμενα να μην εκθέτουμε τις ζωές τις δικές μας σε κίνδυνο, αλλά ούτε των διασωστών» σημείωσε. Σύμφωνα με το ekriti.gr, ο κάμπος του Οροπεδίου με υψόμετρο από 800 έως 850 μέτρα, έχει ντυθεί στα λευκά με το χιόνι να φθάνει σε ύψος από 5 έως 10 πόντους. Το χιόνι και ο παγετός τις πρωινές ώρες ήταν έντονος.
- Λαβρόφ κατά Αθήνας για τη στήριξη στην Ουκρανία - «Διέκοψε τη συνεργασία δεκαετιών με τη Ρωσία»
- Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: Πέθανε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος
- Εξιτήριο για τη Σία Κοσιώνη - Η ανάρτηση Μπακογιάννη μέσα από τη ΜΕΘ
- Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις για κατασκοπεία: Συνελήφθη στέλεχος για μετάδοση μυστικών πληροφοριών