Ελλάδα|20.01.2021 09:06

Τραμ: Φρένο από τις 10:00 - Τετράωρη στάση εργασίας

Newsroom

Χωρίς τραμ θα παραμείνει η Αθήνα σήμερα, Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, καθώς το Σωματείο Ηλεκτροδηγών εξήγγειλε τετράωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 14:00.

Οπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους, τον Μάρτιο του 2019 τοποθετήθηκε η νέα τηλεματική µε σκοπό τη βελτίωση του συγκοινωνιακού έργου προς το επιβατικό κοινό. «∆υστυχώς µέχρι σήµερα µόνο τα αντίθετα αποτελέσµατα έχει φέρει. Η προβληµατική λειτουργία της "νέας τηλεματικής" αποτελεί µείζον θέµα για την γραµµή τραμ που παραµένει 22 µήνες άλυτο» σημειώνουν.

Κι αυτό γιατί οι καθηµερινές δυσλειτουργίες του δοκιµαστικού συστήµατος, επιφέρουν σοβαρά προβλήµατα στην λειτουργία και την ασφάλεια των δροµολογίων, σηµαντική οικονοµική ζηµία στην εταιρία, προβλήµατα στην εξυπηρέτηση του ήδη ταλαιπωρηµένου επιβατικού κοινού και τελικώς την πλήρη απαξίωση του µέσου.

Προσθέτουν ότι όλο αυτό το διάστηµα, το προσωπικό Λειτουργίας της Γραµµής Τραµ (Ηλεκτροδηγοί, Κέντρο Έλεγχου, Επόπτες συρµών, Επιθεωρητές Λειτουργίας) δίνει µεγάλο αγώνα για να διασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες ασφάλειας στα δροµολόγια.

Ταυτόχρονα και ενώ η επέκταση της γραµµής ΤΡΑΜ προς τον Πειραιά είναι ¨προ των πυλών¨, έχουν στείλει αλλεπάλληλες επιστολές διαµαρτυρίας και εξώδικα για το ζήτημα αυτό προς κάθε κατεύθυνση, χωρις ωστόσο το πρόβλημα να λύνεται.

«Είναι απορίας άξιο, γιατί ακόµα και σήµερα - µετά από δύο ολόκληρα χρόνια δοκιµαστικής λειτουργίας της ¨Νέας Τηλεµατικής¨ - η ∆ιοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ, ανέχεται την τακτική της αναδόχου εταιρίας, η οποία είτε δεν µπορεί, είτε δεν ενδιαφέρεται να λύσει τα προβλήµατα. Οι Ηλεκτροδηγοί στην γραµµή ΤΡΑΜ παρ' όλες τις δυσκολίες που αντιµετωπίζουν καθηµερινά και πολλές φορές υπερβάλλοντας εαυτόν, προσπαθούν να βγάλουν εις πέρας το δύσκολο συγκοινωνιακό έργο, µε αποτέλεσµα τα τελευταία χρόνια να έχουν γίνει σάκος του µποξ».

στάση εργασίαςΤραμτηλεματικήΜΜΜ