Ελλάδα|28.01.2021 23:40

Ολυμπος: Γιατροί οι δύο ορειβάτες που παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα

Newsroom

Δύο Λαρισαίοι είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι που παρασύρθηκαν από μια χιονοστιβάδα στον Όλυμπο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του larissanet, πρόκειται για γιατρούς, ηλικίας κοντά στα 50, οι οποίοι άφησαν την τελευταία πνοή τους, στην περιοχή Ξερολάκκι (Κόψη Ναούμ).

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε μέσω ασυρμάτου από το τρίτο μέλος της ορειβατικής παρέας, που βρισκόταν σε χαμηλότερο σημείο. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και κινητοποιήθηκαν η 8η και 2η ΕΜΑΚ, καθώς και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, όμως για τους δύο ορειβάτες ήταν ήδη αργά…

Σύμφωνα με το larissanet, οι δύο άτυχοι γιατροί ήταν ένας αναισθησιόλογος και ένας παθολόγος, που εργάζονταν στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, που βρίσκονταν στην «πρώτη γραμμή» της μάχης κατά του κορονοϊού.

Ανακοίνωση για το τραγικό συμβάν εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, όπου εκφράζει την ανείπωτη θλίψη του για τον άδικο θάνατο δύο μάχιμων γιατρών.

«Η ιατρική κοινότητα αλλά και η κοινωνία της Λάρισας είναι συγκλονισμένη. Ο πρόωρος θάνατος των δύο συναδέλφων ενός αναισθησιολόγου και ενός παθολόγου-εντατικολόγου, επιμελητών Α΄ της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λάρισας, από πτώση χιονοστιβάδας στο βουνό των Θεών, κατά την άσκηση του αγαπημένου τους αθλήματος της ορειβασίας, μας συγκλονίζει και ταυτόχρονα μας προβληματίζει  γιατί ο χαμός τους αφαιρεί από την πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορoνοϊού δύο  αξιόλογους επιστήμονες. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες τους», σημειώνει η ανακοίνωση.

χιονοστιβάδαγιατροίΌλυμποςνεκροίΚορονοϊός