Ελλάδα|08.01.2019 11:17

ΠΑΟΚ: Η «µεγάλη» Τρίτη του Πρίγιοβιτς - Συνάντηση με Σαββίδη

Αντώνης Τσακαλέας

Η συνάντηση του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς µε τον Ιβάν Σαββίδη είναι το επόµενο επεισόδιο του σίριαλ µε πρωταγωνιστή τον Σέρβο επιθετικό που ετοιµάζει βαλίτσες για Σαουδική Αραβία και ο µόνος που είναι σε θέση να του τις... αδειάσει δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο και µεγαλοµέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Για να συµβεί αυτό υπάρχουν δύο δρόµοι. Ο ένας αφορά την άρνηση του Σαββίδη να δεχθεί το οποιοδήποτε «παζάρι» που αφορά τη ρήτρα των 10 εκατ. ευρώ στο κοµµάτι της αποπληρωµής της. Η Αλ Ιτιχάντ έδωσε πριν από λίγες ηµέρες τα χέρια µε τη Γαλατάσαραϊ για την απόκτηση του πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Γκάρι Ροντρίγκες.

Η συµφωνία των δύο πλευρών για την πώληση του Ροντρίγκες προβλέπει την καταβολή 9 εκατ. ευρώ (µε το 1,8 να καταλήγει στον «∆ικέφαλο του Βορρά», που έχει λαµβάνειν 20% ως ποσοστό µεταπώλησης), µε τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οι Σαουδάραβες τα βρήκαν µε τους Τούρκους στην τµηµατική αποπληρωµή του συγκεκριµένου ποσού.

Απαντες αντιλαµβάνονται πως αυτός δεν είναι ο ενδεδειγµένος τρόπος διαχείρισης της κατάστασης έτσι όπως έχει διαµορφωθεί και αυτό διότι, πρώτον, θα υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της καταβολής της ρήτρας (οι Σαουδάραβες έχει αποδειχθεί πως είναι «γαλαντόµοι» στα συµβόλαια µε τους ποδοσφαιριστές αλλά κάνουν πολλά «παζάρια» όταν κάθονται στο τραπέζι των συζητήσεων µε οµάδες) και, δεύτερον, είναι πολύ πιθανό το σώµα του Πρίγιοβιτς να µείνει στη Θεσσαλονίκη και το µυαλό του να µετράει «πετροδόλαρα».

Ο δεύτερος δρόµος έχει να κάνει µε την όποια πειθώ µπορεί να έχει ο πρόεδρος και µεγαλοµέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ απέναντι στον Σέρβο επιθετικό. Οι πιθανότητες ανατροπής των δεδοµένων είναι µικρές, όµως όσο υπάρχουν αυτές, καταγράφονται στον δρόµο για το τετ α τετ του Πρίγιοβιτς µε τον Ιβάν Σαββίδη.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, το θέµα Πρίγιοβιτς έχει «επισκιάσει» την υπόλοιπη ατζέντα του Σαββίδη, που µόνο αµελητέα δεν είναι, καθώς πλην αυτής της «καυτής» -λόγω βαρύτητας και πίεσης χρόνου- υπόθεσης υπάρχουν και εκείνες των ανανεώσεων των συµβολαίων, που θα βρίσκονταν στη κορυφή της λίστας αν η Αλ Ιτιχάντ δεν είχε πάρει τα µυαλά του Πρίγιοβιτς µε την πρόταση 5,3 εκατ. ευρώ ετησίως µέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Στο µεταξύ, δηµοσιεύµατα ανέφεραν πως η Ντινάµο Ζάγκρεµπ χτύπησε την πόρτα του ΠΑΟΚ για τον ∆ηµήτρη Γιαννούλη, µε τους «ασπρόµαυρους» να δίνουν νέα αρνητική απάντηση για τον 23χρονο αριστεροπόδαρο αµυντικό, όπως συνέβη και µε την πρόσφατη πρόταση της Ρεν. Οσον αφορά τον Αµρ Ουάρντα, ο Αιγύπτιος φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο της Γουέστ Μπροµ, µε τον βρετανικό σύλλογο να έχει κάνει µια πρώτη διερευνητική επαφή, όχι όµως και πρόταση στον «∆ικέφαλο του Βορρά» για τον ποδοσφαιριστή. Στο κοµµάτι των δανεικών, η πορτογαλική Φεϊρένσε είναι πιθανό να γίνει ο επόµενος σταθµός του Γιάννη Μυστακίδη µέχρι το τέλος της σεζόν.

Υπάρχει και... αγώνας

Μετά τη χθεσινή απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου, το 2019 για τον ΠΑΟΚ ξεκινά µε δύο διαδοχικές επισκέψεις στην Πελοπόννησο. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου αντιµετωπίζουν σήµερα (17.00) την Παναχαϊκή, στην πρώτη αναµέτρηση για τη φάση των «16», µε τον Ρουµάνο προπονητή να µην έχει στη διάθεσή του, πλην του Πρίγιοβιτς, ούτε τον Τσούµπα Ακποµ, που έχασε αρκετές προπονήσεις λόγω ίωσης. Ο Λουτσέσκου άφησε στη Θεσσαλονίκη τους Ρέι και Μάτος, καθώς και τον Χατσερίντι, που βρίσκεται σε στάδιο ανάκτησης φυσικής κατάστασης µετά τον τραυµατισµό του. Στη 18άδα συµπεριλήφθηκαν οι Πασχαλάκης, Σιαµπάνης, Τόσκα, Κίτσιου, Μαλεζάς, Βαρέλα, Κρέσπο, Κάνιας, Σάχοφ, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Ελ Καντουρί, Ζαµπά, Ουάρντα, Ληµνιός, Καρέλης, Μπαλογιάννης

Ιβάν ΣαββίδηςΑλεκσάνταρ ΠρίγιοβιτςΠΑΟΚ