Ελλάδα|10.01.2019 18:36

Θεσσαλονίκη: Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το... αλάτι!

Τίμος Φακαλής

Ξέμεινε από… αλάτι ο δήμος Θεσσαλονίκης και κηρύχθηκε σε... κατάσταση έκτακτης ανάγκης αργά το μεσημέρι της Πέμπτης (10/01), αν και το κύμα κακοκαιρίας υποχώρησε, οι δρόμοι καθάρισαν και η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων πραγματοποιείται κανονικά σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα.

Όπως εξήγησε στο ethnos.gr ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Θωμάς Ψαρράς, ο γ.γρ. Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης προχώρησε στην κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου η Θεσσαλονίκη να παρακάμψει τις διαδικασίες και να προμηθευτεί εγκαίρως αλάτι.

«Το προηγούμενο διάστημα ρίξαμε συνολικά στο δήμο 500 τόνους αλάτι. Πήγαμε εξαιρετικά καλά στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Στις αποθήκες του δήμου υπάρχουν αυτή τη στιγμή 70 τόνοι αλατιού και βάσει της σύμβασης, η οποία δεν έχει εκτελεστεί- αναμένουμε άλλους περίπου 30 τόνμους» είπε στο ethnos.gr ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Θωμάς Ψαρράς.

«Έχουμε αιτηθεί την προμήθεια ακόμα 300 τόνων καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει όλα τα καιρικά φαινόμενα», συμπλήρωσε.

αλάτιΘεσσαλονίκη