Ελλάδα|27.03.2021 14:42

Self test: Το στοίχημα για να «ξεκλειδώσουν» αγορά και δραστηριότητες

Newsroom

Στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού μπαίνουν από τον Απρίλιο τα self tests, τα αυτοδιαγνωστικά test που θα μπορούν να κάνουν οι πολίτες κάθε εβδομάδα και που θα αποτελέσουν το εργαλείο για το «ξεκλείδωμα» της αγοράς και των δραστηριοτήτων.

Πρόκειται για test, τα οποία θα πωλούνται στα φαρμακεία, θα μπορεί ο καθένας να τα εφαρμόζει στον εαυτό του και στόχος της κυβέρνησης είναι να αποτελέσουν ένα ακόμα μέτρο κατά του κορονοϊού που θα λειτουργεί παράλληλα με όλα τα υπόλοιπα.

Τα self tests θα αρχίσουν να διανέμονται αρχές Απριλίου και για δύο μήνες, ο κάθε πολίτης θα μπορεί να προμηθεύεται ένα την εβδομάδα από τα φαρμακεία με την επίδειξη του ΑΜΚΑ του, ενώ υποχρεωτική θα είναι η χρήση τους για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Την ίδια ώρα, νέο αρνητικό ρεκόρ καταγράφουν οι διασωληνωμένοι ασθενείς από κορονοϊό καθώς 707 συνάνθρωποί μας βρίσκονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 1496 νέες μολύνσεις και 53 θάνατοι.

Από σήμερα στο επίπεδο του πολύ αυξημένου κινδύνου, το βαθύ κόκκινο μπαίνουν και οι περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Πέλλας και οι δήμοι Γρεβενών, Κιλκίς και Βέροιας.

Διαβάστε επίσης: Self test: Με διαδικασίες εξπρές η προμήθεια των τεστ – Τα αγκάθια με τα φαρμακεία

self testφαρμακείαΚορονοϊός