Ελλάδα|15.04.2021 20:52

ΚΤΕΛ Αττικής: Ξανά πίσω στη Μαυροματαίων οι αφετηρίες

Μαρία Λιλιοπούλου

Σε ένα πρωτοφανές ...ράβε – ξήλωνε των αφετηριών των ΚΤΕΛ Αττικής και της μεταφοράς τους από την οδό Μαυροματαίων στο Πεδίον του Αρεως πλησίον του σταθμού του μετρό «Εθνική Αμυνα», η οποία θα ίσχυε από αυτό το Σάββατο 17 Απριλίου προχώρησε σήμερα η Περιφέρεια Αττικής.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή της, μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο. Πατούλη προς τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλο ανακαλείται η μεταφορά των αφετηριών των γραμμών:

  • Ραφήνα – Νέα Μάκρη – Μαραθώνα (Αγ. Ανδρέας, Κάτω Σούλι, Γραμματικό, Σχοινιάς, Αγ. Μαρίνα, Ανατολή)
  • Μαρκόπουλο – Λαύριο – Σούνιο ( Π. Ράφτη)
  • Ωρωπός (Χαλκούτσι, Συκαμινό) σε χώρο επί της διασταύρωσης Παράδρομος Λ. Μεσογείων και Αναστάσεως.

Βεβαίως και η αρχική απόφαση για τη μεταφορά τους στο Χολαργό, από τον κ. Πατούλη είχε ληφθεί και μάλιστα έφτασε στα ΚΤΕΛ Αττικής με τη μορφή εντολής, η οποία έπρεπε να εκτελεστεί σε ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα περίπου μίας εβδομάδας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής όμως φαίνεται ότι είχε υπολογίσει χωρίς τον ...ξενοδόχο και τελικά υπέκυψε στις αντιδράσεις που δέχτηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από το δήμο Χολαργού, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για την πρόσθετη κυκλοφοριακή επιβάρυνση της περιοχής.

Και παρά το γεγονός ότι τα ΚΤΕΛ Αττικής είχαν ήδη ενημερώσει το επιβατικό τους κοινό για την αλλαγή, η ...μεταφορά ακυρώθηκε και οι αφετηρίες αν και είχαν ήδη «ξηλωθεί», επιστρέφουν στη βάση τους.

Ετσι, «η μεταφορά των αφετηριών θα πραγματοποιηθεί σε σημείο της Αττικής το οποίο θα επιλεγεί κατόπιν σχετικής διαβούλευσης», επισημαίνεται στη σημερινή ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι η μεταφορά των αφετηριών έχει νόημα μόνο εάν το νέο σημείο είναι εκτός του κέντρου της πόλης και κοντά σε σταθμό μέσων σταθερής τροχιάς.

Οι συγκεκριμένες γραμμές υπό κανονικές συνθήκες εκτελούν περί τα 60 δρομολόγια καθημερινά, ενώ η απομάκρυνση των αφετηριών τους από την οδό Μαυροματαίων αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής του Πεδίου του Αρεως, η χαρά των οποίων όμως κράτησε μόνο για λίγο.

Διαβάστε επίσης: ΚΤΕΛ Αττικής: Ποιες αφετηρίες αλλάζουν θέση - Πού μεταφέρονται

δρομολόγιαΚΤΕΛΚΤΕΛ ΑττικήςΠεριφέρεια Αττικής