Ελλάδα|18.04.2021 15:27

Lockdown: Κόσμος στο Μοναστηράκι παρά τα κλειστά μαγαζιά

Newsroom

Την τιμητική του έχει άλλη μία μέρα το κέντρο της Αθήνας, όπου πολλοί κάτοικοι της πρωτεύουσας έσπευσαν να κάνουν τη βόλτα τους και να απολαύσουν τον ανοιξιάτικο καιρό, παρά την αφρικανική σκόνη.

Παρά τον μουντό καιρό οι Αθηναίοι δεν έμειναν στο σπίτι τους, καθώς επιτρέπονται και σήμερα οι μετακινήσεις εκτός δήμου. Οπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες, αρκετοί ήταν αυτοί που έστειλαν sms στο 13033 με τον κωδικό 6 και ξεχύθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας, παρά το lockdown και παρά την πανδημία του κορονοϊού. 

Στο Μοναστηράκι και τα γύρω στενά της Πλάκας βρέθηκαν αρκετοί πολίτες, με την πλειονότητά τους να φορούν μάσκες. Οσοι περπάτησαν στην Ερμού - παρά το γεγονός ότι τα μαγαζιά είναι κλειστά - δεν έχασαν την ευκαιρία να ρίξουν μια ματιά στα καταστήματα. Πάντως, από τη Δευτέρα, 19 Απριλίου, οι υπάλληλοι στο λιανεμπόριο, όπως και οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων και ποτών θα πρέπει να κάνουν self test.

Όπως προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση τα self tests είναι υποχρεωτικά για τους εργαζομένους αυτούς προκειμένου να παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία, ενώ προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα για τους εργοδότες που δεν θα τηρήσουν τους κανόνες.

(copyright: Eurokinissi)
(copyright: Eurokinissi)

Διαβάστε επίσης: Self test: Τι ισχύει από 19 Απριλίου για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα

μετακίνησηΚορονοϊόςΜοναστηράκιSMS 13033lockdown