Ελλάδα|29.04.2021 20:31

Μένιος Φουρθιώτης: Οι δύο ποινικοί «καίνε» τον παρουσιαστή με καταθέσεις

Newsroom

Εκθέτουν τον Μένιο Φουρθιώτη με τις καταθέσεις τους οι δύο ποινικοί που έχουν συλληφθεί για το περιστατικό των πυροβολισμών αλλά και της τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του γνωστού παρουσιαστή. Οπως αποκάλυψε η Μίνα Καραμήτρου στο OPEN TV, παρόλο που οι δύο ποινικοί ισχυρίζονται πως δεν διέπραξαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται, παραδέχτηκαν πως ο Μένιος Φουρθιώτης απευθύνθηκε σε αυτούς για να κάνουν τις συγκεκριμένες πράξεις.

Ενας από τους δύο μάλιστα παραδέχεται πως βρήκε άτομα πρόθυμα να κάνουν τις παράνομες πράξεις που ζητούσε ο Φουρθιώτης: «Για ορισμένες από τις πράξεις που με κατηγορείτε, μου είχε ζητήσει να του βρω τα άτομα. Εγώ τα βρήκα και από εκεί και πέρα δε γνώριζα τίποτα για την εξέλιξη των γεγονότων που συνέβησαν», υποστήριξε ο ένας κατηγορούμενος, μιλώντας σε αστυνομικούς.

Διαβάστε επίσηςΜένιος Φουρθιώτης: Το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. που «καίει» τον παρουσιαστή

Οταν οι αστυνομικοί των ρώτησαν «πού βρισκόταν τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου στη 1:00» δηλαδή το βράδυ εκείνο που κάποιος πυροβόλησε έξω από το σπίτι Φουρθιώτη, ο κατηγορούμενος απάντησε: «Είχα φύγει από το μαγαζί που δούλευα στη Λεωφόρο Κηφισίας. Δεν θυμάμαι μετά εάν γύρισα σπίτι. Πάντως, συνήθως γυρίζω σπίτι». 

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, ο ίδιος κατηγορούμενος μίλησε για το μήνυμα που στάλθηκε στο κινητό των κατηγορουμένων από τον Μένιο Φουρθιώτη και οι αστυνομικοί το βρήκαν από την ανάκτηση των δεδομένων των κινητών τηλεφώνων. «Θυμάμαι το μήνυμα που μου είπατε. Μου είχε στείλει: “Εάν υπάρχει πρόβλημα, πες να βοηθήσω”. Κια άλλα τέτοια κουλά. Και πιο πριν μου είχε κάνει αρκετές κλήσεις αλλά δεν απάντησα γιατί με πρήζει», είπε στους αστυνομικούς.

Για το επίμαχο θέμα κατέθεσε και ο δεύτερος ποινικός κατηγορούμενος. «Υποψιαστήκαμε ότι θέλει κι άλλα πράγματα, αλλά δεν είμαι βέβαιος. Για ό,τι έχει κάνει ο Μένιος, δεν ευθύνομαι εγώ. Λόγω λάθος συνεννόησης του Μένιου με τα άτομα που είχε βρει αυτός, έγιναν οι πράξεις που μας κατηγορείτε, για τις οποίες δεν ευθύνομαι εγώ και ο Π. (σ.σ. ο άλλος κατηγορούμενος). 

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα μία λεπτομέρεια για την υπόθεση Φουρθιώτη που ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί. Παρόλο που για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν έξω από την οικία Φουρθιώτη υπήρξε βίντεο από την πρώτη κιόλας στιγμή, από το ίδιο καταγραφικό σύστημα δεν υπάρχει υλικό από την έκρηξη του μηχανισμού που πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες αργότερα.

Διαβάστε επίσης: Μένιος Φουρθιώτης: Οι «κρυφές επικοινωνίες» και το τηλεφώνημα «αγνώστου στην ΕΛ.ΑΣ.

αστυνομίακατηγορούμενοιΜένιος Φουρθιώτηςεπίθεση