Φωτιά σε δασική έκταση στον Σχίνο Κορινθίας - Εκκενώθηκε οικισμός
NewsroomΦωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 22:00 της Τετάρτης, 19 Μαΐου, σε δασική έκταση στον Σχίνο Κορινθίας στην περιοχή του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Λουτρακίου έχουν καεί δύο σπίτια στον οικισμό Μπαφάνι. Εντολή έχει δοθεί για εκκένωση των οικισμών Σχίνος και Αγ. Σωτήρα για λόγους προληπτικούς. Περίπου 200 κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλή περιοχή.
«Εχουν καεί δύο παραθεριστικές οικίες» δήλωσε στο Open ΤV, Γιώργος Γκιώνης, δήμαρχος Λουτρακίου, Περαχώρας και συνέχισε: «Είναι όλη η περιοχή πευκόφυτη. Φοβάμαι μη φύγει η φωτιά προς το βουνό και ξεφύγει, γιατί δεν υπάρχουν εναέρια μέσα λόγω νύχτας».
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ενισχύθηκαν οι δυνάμεις καθώς συνολικά έχουν κινητοποιηθεί 87 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 οχήματα και το ΜΕΤΠΕ. Παράλληλα συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.
Στο σημείο σπεύδουν για βοήθεια δυνάμεις της Πυροσβεστικής τόσο από την Πελοπόννησο όσο και από την Αττική.
Διαβάστε επίσης: Στην Κάλυμνο την Πέμπτη ο Νίκος Χαρδαλιάς - Προβληματισμός για το ιικό φορτίο
- Η καθυστερημένη διάψευση του Μαξίμου για τους Καραμανλή και Σαμαρά, η Βούλτεψη που τάχθηκε υπέρ της επίθεσης στο Ιράν και ο Σάντσεθ που ταλαιπωρεί το ΠΑΣΟΚ
- Η ΕΕ δεν θέλει να συρθεί στον πόλεμο… μπορεί όμως να κάνει αλλιώς;
- Νέα μέτρα στο τραπέζι μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Τι εξετάζει η κυβέρνηση στο πεδίο της οικονομίας
- Σε ακρόαση, 17 μήνες μετά, ΟΣΕ και Hellenic Train για τον Προαστιακό που μπήκε στη γραμμή του Μετρό