Ελλάδα|25.05.2021 17:20

Siemens: Τον Σεπτέμβριο η δίκη σε δεύτερο βαθμό

Newsroom

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με την  κατηγορία ότι ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο μέσα από τη σύμβαση  ψηφιοποίησης του ΟΤΕ και τα μαύρα ταμεία  της Siemens, θα βρεθούν στις 3 Σεπτεμβρίου 2021, δεκάδες κατηγορούμενοι της υπόθεσης.

Μετά την καθαρογραφή της πρωτόδικης απόφασης η ελληνική Δικαιοσύνη προχώρησε στον προσδιορισμό της δίκης στο Εφετείο (σ.σ δεύτερος βαθμός) η οποία προσδιορίστηκε για τις 3 Σεπτεμβρίου.

Ήδη πάντως από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έχει τεθεί ζήτημα παραγραφής για ένα μεγάλο μέρος των κατηγοριών, αφού η υπόθεση βρίσκεται εδώ και 15 χρόνια υπό διερεύνηση. Άλλωστε, από τους αρχικά 64 κατηγορούμενους, τελικά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απεφάνθη για 54, καθώς οι υπόλοιποι δέκα είχαν φύγει από τη ζωή.

Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο  καταδικάστηκαν 22 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων τα πρώην στελέχη της Siemens Hellas, Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Πρόδρομος Μαυρίδης και τα πρώην στελέχη της Siemens Γερμανίας, Χάϊνριχ Φον Πίρερ, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ράιχαντ Σίκατζεκ για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα.

Siemensδίκη