Ελλάδα|26.05.2021 13:47

Λευκορωσία – Αεροπειρατεία: Τα νεότερα για τους 3 που κατέβηκαν στο Μινσκ – Τι ψάχνει η ΕΥΠ

Newsroom

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΥΠ σχετικά με τις κινήσεις του λευκορώσου δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος της Ryanair, το οποίο εκτελούσε την πτήση προς Βίλνιους και εξαναγκάστηκε σε προσγείωση στο Μινσκ, όπου και τελικά συνελήφθη από τις λευκορωσικές αρχές.

Οι έρευνες της ΕΥΠ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του OPEN, η ΕΥΠ από την πρώτη στιγμή μετά τη σύλληψη άρχισε να διερευνά το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες του αεροδρομίου, καθώς επίσης και τις λίστες επιβατών της επεισοδιακής πτήσης. Ωστόσο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δεν επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες του αντιφρονούντα δημοσιογράφου, ότι δηλαδή τον ακολούθησε κάποιος στο αεροδρόμιο και τον τράβηξε φωτογραφίες. Στο βιντεοληπτικό υλικό φαίνεται ο Προτάσεβιτς στους χώρους του αεροδρομίου, ωστόσο καταγράφεται καμία ύποπτη κίνηση.

Τα τρία άτομα που κατέβηκαν στο Μισκ

Ως προς τα τρία άτομα που κατέβηκαν στο Μινσκ, όπως μετέδωσε η Μίνα Καραμήτρου, ο ένας ως γνωστό είναι ο Έλληνας καθηγητής που διαμένει στην Πάτρα και δεν έχει προκύψει καμία εμπλοκή του στην υπόθεση. Επίσης, στο Μινσκ κατέβηκε και μία γυναίκα με καταγωγή από τη χώρα που διαθέτει ΑΦΜ στην Ελλάδα, αλλά και ένας άνδρας που διατηρεί επιχειρηματικές δραστηριότητες στη χώρα μας και πηγαινοέρχεται στη Λευκορωσία.

Όλες οι ειδήσεις

Ακίνητα: Οι 10 πιο περιζήτητες περιοχές σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Πανελλήνιες: Γρίφος η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου για τους 110.000 υποψήφιους

Εμβόλιο AstraZeneca: Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμβολιασμών για τα όρια ηλικίας

Ενοίκια: Ποιοι απαλλάσσονται από τα μισθώματα Μαΐου, Ιουνίου-Αναλυτικά όλοι οι ΚΑΔ

Ρομάν ΠροτάσεβιτςαεροδρόμιοΛευκορωσίαΕΥΠ