Ελλάδα|08.06.2021 02:53

Δανιηλίδης: «Μπαρουταποθήκη» που κινδυνεύει να ανατιναχθεί το Σέιχ Σου

Newsroom

Την παρέμβαση και κάθε δυνατή πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, των αρμόδιων υπουργών, των αρχηγών των κομμάτων, των βουλευτών της πόλης, αλλά και κάθε αρμόδιου φορέα για την προστασία και διάσωση του μοναδικού πνεύμονα της Θεσσαλονίκης, του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου, ζητά με επιστολή του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, αντιπρόεδρος ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, Σίμος Δανιηλίδης

Συγκεκριμένα, «μπαρουταποθήκη» η οποία κινδυνεύει να ανατιναχθεί, χαρακτηρίζει στην επιστολή του το δάσος του Σέιχ Σου ο κ. Δανιηλίδης, θέτοντας ως βασική προτεραιότητα την «άμεση απομάκρυνση των ξερών κλαδιών και τον καθαρισμό των υπολειμμάτων της υλοτομίας». Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «κανένα σχέδιο αντιπυρικής προστασίας δεν μπορεί να προωθηθεί αποτελεσματικά, υπό αυτές τις συνθήκες» και ζητάει «επείγουσα και γενναία χρηματοδότηση των φορέων που εμπλέκονται στη διαχείριση και προστασία του δάσους, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης προώθησης των έργων καθαρισμού». 

Όπως, υπογραμμίζει ο κ. Δανιηλίδης, «θα είναι κρίμα αντί να προλάβουμε τον κίνδυνο, να τρέχουμε πίσω από αυτόν και τη δύσκολη ώρα να παρακολουθούμε την καταστροφή αδυνατώντας να την αντιμετωπίσουμε». Ο ίδιος προσθέτει ότι «δυστυχώς μέχρι στιγμής όλες οι ενέργειες προχώρησαν με πολύ αργά βήματα, ελάχιστα συνεργεία, περιορισμένη χρηματοδότηση και πολλές καθυστερήσεις (…) τη στιγμή που η παραμονή όλου αυτού του εύφλεκτου υλικού στο δάσος, συνιστά εγκληματική ενέργεια εις βάρος του περιβάλλοντος». 

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 25 - 29 ετών, τα διαθέσιμα εμβόλια

Kαιρός: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι - Πότε θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα

Πελώνη: Τα 4 νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα – Τι αλλάζει με την καραντίνα

Ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας

επιστολήΣέιχ ΣουΚυριάκος ΜητσοτάκηςΣίμος Δανιηλίδης