Ελλάδα|27.06.2021 21:21

Φωτιά στην Πάρο: Μάχη με διάσπαρτες εστίες – Ειδικό κλιμάκιο στο νησί

Newsroom

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα όσον αφορά την φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κώστος στην Πάρο, που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής και εκτείνεται σε ένα μεγάλο μέτωπο. 

Η φωτιά, που έχει ακόμη αρκετές διάσπαρτες εστίες, πλησίασε κοντά σε σπίτια, αλλά δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Οι άνεμοι είναι μέτριας έντασης.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού στο νησί

Στην περιοχή επιχειρούν αυτή την ώρα 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων, εθελοντές και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ από αέρος συνδράμουν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, τα οποία θα αποσυρθούν μόλις νυχτώσει. Σημειώνεται, ότι αυτή την ώρα μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς στην Πάρο και άλλοι 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κουλουκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μεταβαίνει στο νησί για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

T

Η φωτιά στην Πάρο ξέσπασε στην ευρύτερη περιοχή του Κώστου. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες του πυροσβεστικού κλιμακίου του νησιού, υδροφόρες και δύο αεροπλάνα με συνεχείς ρίψεις νερού, οι φλόγες εξακολουθούν να καίνε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parianostypos, η φωτιά έχει περάσει την περιοχή του Χοιρόλακκα και το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, και το απόγευμα της Κυριακής κατευθυνόταν προς τις Λεύκες.

Όλες οι ειδήσεις

Μετάλλαξη Δέλτα: Σκέψεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε εκπαιδευτικούς και εστίαση

Πανελλαδικές 2021: Νέα επαγγέλματα που κερδίζουν έδαφος προς μια επιτυχημένη σταδιοδρομία

Γνωστός τούρκος μπακλαβατζής μηνύει την κυβέρνηση Ερντογάν

Λάρισα: Σε κεραμοσκεπή η σορός της δασκάλας που αγνοούνταν για 26 ημέρες

Νίκος Παρασκευόπουλος για αποφυλακίσεις: Απαντά με εξώδικο στη Σοφία Νικολάου

πυρκαγιάΠάροςπυροσβεστικήφωτιά