Καθηγητής Χρούσος: Μέσα στον Ιούλιο ο εμβολιασμός των παιδιών 15-17 ετών
NewsroomΟ ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Γιώργος Χρούσος, μιλώντας στoν ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Δέλτα, τονίζοντας ότι είναι πολύ πιο επιθετική και μεταδίδεται πολύ εύκολα, ενώ φαίνεται να χτυπάει με μεγαλύτερη συχνότητα τους νέους.
Συμπλήρωσε όμως ότι όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, προστατεύονται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη μετάλλαξη Δέλτα, ασθενούν πολύ δύσκολα, αλλά ακόμη κι αν ασθενήσουν θα το περάσουν με ήπια συμπτώματα.
Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς των νέων, είπα ότι μετά την ανακοίνωση της «κάρτας ελευθερίας», αυξήθηκαν τα ραντεβού και τις πρώτες 24 ώρες μετά την ανακοίνωση κλείστηκαν περισσότερα από 18.000 ραντεβού.
Τέλος και σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών, ο κ. Χρούσος είπε ότι θα ξεκινήσει άμεσα και πιθανότατα μέσα στον Ιούλιο.
Εστίαση – Διασκέδαση: Ολες οι αλλαγές από 15 Ιουλίου- Τα καταστήματα μόνο για εμβολιασμένους
Επίθεση με γκαζάκια έξω από το σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη
Φοροελαφρύνσεις vs μετάλλαξη Δέλτα: Μια κρίσιμη μάχη για την κυβέρνηση
- Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο
- Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις
- Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020
- Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών