Ελλάδα|04.07.2021 09:48

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Χωρίς ενεργό μέτωπο το νησί

Newsroom

Από το πρωί της Κυριακής, 4 Ιουλίου, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς που να απασχολεί τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κεφαλονιά. Μετά από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες, στο νησί, η πυροσβεστική έχει καταφέρει να ελέγξει τα επτά πύρινα μέτωπα της φωτιάς και η προσπάθεια περιορίζεται στο να μην υπάρχουν αναζωπυρώσεις ενώ, οι κάτοικοι, πλέον, μπορούν να χρησιμοποιούν και τον δρόμο Πόρος-Αργοστόλι για τις μετακινήσεις τους. Για την ώρα, πραγματοποιούνται κάποιες ρίψεις νερού από τα πτητικά μέσα, αλλά σε σημεία που έχουν πολύ μικρές εστίες, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης. 

Δύσκολη ήταν η νύχτα και για τους κατοίκους του νησιού καθώς εκκενώθηκαν οι περιοχές Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι και Πάστρα, ενώ είχε προηγηθεί η εκκένωση των χωριών Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτι. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί εκ νέου, καθώς πλέον επιχειρούν 116 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 32 οχήματα, 2 ελικόπτερο και 1 ακόμη ελικόπτερο ως συντονιστικό και 4 αεροσκάφη ( 2 CL, 2 PZL). Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Τα αίτια της φωτιάς, πρόκειται να ερευνηθούν πλήρως από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, κλιμάκιο της οποίας μετέβη στο νησί.

Όλες οι ειδήσεις

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει στην καθημερινότητα μας από Δευτέρα – Πώς θα διασκεδάζουμε, τι ισχύει για τα ταξίδια στα νησιά

Νίκος Μαραντζίδης: Θα μεγαλώσει η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές

Γιάννης Μαυρής: Πρόωρο να μιλήσουμε για παγίωση του δικομματισμού

Προολυμπιακό Τουρνουά: Μεγάλη νίκη της Εθνικής κόντρα στην Τουρκία με 81-63

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Εκκενώσεις οικισμών

Κεφαλονιάπυρκαγιάφωτιά Κεφαλονιάφωτιάπυροσβεστική