Ελλάδα|08.07.2021 13:14

Covid Pass: Η εφαρμογή για τους χώρους διασκέδασης – Πώς θα λειτουργεί, διευκρινίσεις Σκέρτσου

Newsroom

Ανησυχούν την κυβέρνηση η εκτίναξη των κρουσμάτων, οι εικόνες συγχρωτισμού και η αυξητική πορεία που ακολουθεί η μετάλλαξη Δέλτα στη χώρα μας, ωστόσο, δεν εξετάζονται νέα μέτρα. Αυτό ανέφερε στη «Κοινωνία ώρα MEGA», ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος περιέγραψε και τον τρόπο, με τον οποίο θα λειτουργεί από τις 15 Ιουλίου η εφαρμογή, που θα χρησιμοποιούν πελάτες και καταστηματάρχες για να μπαίνουν σε καταστήματα εστίασης και νυχτερινά κέντρα.

«Θα υπάρχει το covid pass μια παραλλαγή του πιστοποιητικού που χρησιμοποιείται στα ταξίδια. Θα έχουμε μια εφαρμογή επαλήθευσης που θα δείχνει στον επιχειρηματία κατά την είσοδο ότι είτε έχω κάνει το εμβόλιο, είτε έχω νοσήσει, είτε έχω κάνει τεστ. Η εφαρμογή θα επιβεβαιώνει το αληθές της δήλωσης και θα μπορεί ο πελάτης να εισέρχεται με ασφάλεια στο κατάστημα», ανέφερε ο κ. Σκέρτσος. 

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο επιχειρηματίας θα έχει την εν λόγω εφαρμογή και ανέφερε ότι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα ή την Τρίτη από τα αρμόδια υπουργεία

Δεν εξετάζονται νέα μέτρα

Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, «δεν εξετάζονται νέα μέτρα», παρά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο 48ωρο, την κάμψη στους εμβολιαστικούς ρυθμούς, τη χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων προστασίας και τις εικόνες συγχρωτισμού εν μέσω της μετάλλαξης «Δέλτα» 

Σε ό,τι αφορά τη χρήση της προστατευτικής μάσκας, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ έκανε λόγο για παρεξήγηση. Όπως είπε «υπήρχε ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής για αφαίρεση της μάσκας από τους δημόσιους χώρους που δεν υπάρχει συνάθροιση. Αυτό και εξακολουθεί να ισχύει. Σε όλους τους εξωτερικούς χώρους που υπάρχει συνάθροιση (π.χ. συναυλίες) παραμένει υποχρεωτική όπως και σε όλους τους κλειστούς χώρους και για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους».

" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Όλες οι ειδήσεις

Πελώνη – Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Την ερχόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις

Σαρηγιάννης για μετάλλαξη Δέλτα: Δεκαπενταύγουστος με 3.500 κρούσματα

Πανελλήνιες 2021: Στις 9 Ιουλίου και επίσημα τα αποτελέσματα

Κορονοϊός: 14 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο πλοίο από την Ίο

Επίθεση με μαχαίρι στου Ζωγράφου: Το ασθενοφόρο ήρθε μετά από 1,5 ώρα - Τι καταγγέλλει τραυματίας

Άκης ΣκέρτσοςΚορονοϊόςμετάλλαξη Δέλταεστίασηδιασκέδαση