Ελλάδα|15.07.2021 10:07

Χανιά: Υποτροπίασε ο 16χρονος που βούτηξε και τραυματίστηκε - Μπήκε ξανά στη ΜΕΘ

Newsroom

Στο κατακόρυφο έχει ανέβει η αγωνία μετά το ατύχημα που είχε από βουτιά, στα Φαλάσαρνα της Κρήτης ο 16χρονος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μην αισθάνεται τα πόδια του. Ο 16χρονος μπήκε ξανά στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. 

Ο νεαρός, μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί, παρέμενε νοσηλευόμενος στην Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, μέχρι το πρωί της Τετάρτης 14 Ιουλίου, οπότε οι θεράποντες γιατροί έκριναν αναγκαία την εισαγωγή του στη ΜΕΘ, καθώς εμφάνισε σηπτικό σοκ.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη, ο 16χρονος παρουσίασε λοίμωξη του αναπνευστικού (πνευμονία), με υψηλό πυρετό, η οποία επέφερε το σηπτικό σοκ και οδήγησε τους γιατρούς στην απόφαση να τον μεταφέρουν ξανά στη ΜΕΘ, όπου παραμένει με μηχανικό αερισμό. Ήδη, σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου, Γιώργο Χαλκιαδάκη, η υγεία του παρουσιάζει βελτίωση.

Νωρίς να γίνει εκτίμηση για την κινητικότητα στα κάτω άκρα

Ερωτηθείς σχετικά με την μετεγχειρητική πορεία και την εξέλιξη της υγείας του αναφορικά με την κινητικότητα στα κάτω άκρα του, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να γίνει εκτίμηση.

«Βούτηξε από τα βράχια στην άμμο, δεν έπεσε σε βράχια απλά βρήκε το κεφάλι του στην άμμο έφυγε το νερό προς τα πίσω οπότε έμεινε μικρό βάθος μικρός όγκος νερό. Ευτυχώς βρεθήκανε κάποιοι λουόμενοι τον βγάλανε ήρθαν οι ναυαγοσώστες του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες τον ακινητοποίησαν ήρθε το ΕΚΑΒ πήγαμε Χανιά κάναμε αξονική μας στείλαν στο ΠΑΓΝΗ απευθείας.

Όλες οι ειδήσεις

Εμβόλια: 500.000 νέα ραντεβού τις τελευταίες μέρες – Τι είπε ο Θεμιστοκλέους για το ενδεχόμενο οριζόντιου υποχρεωτικού εμβολιασμού

Κατακλυσμός στη Γερμανία: Τέσσερις νεκροί από τις πλημμύρες, δεκάδες αγνοούμενοι και καταρρεύσεις σπιτιών

Νέα μέτρα: Μεγάλες ουρές στο Λιμάνι του Πειραιά – Στο λιμενικό οι έλεγχοι πριν την αποβίβαση

Κορονοϊός: Ανησυχία για σχολεία και πανεπιστήμια – Υποχρεωτικά rapid tests προτείνει ο Γώγος

Συγκέντρωση Σύνταγμα: «Τραγικές εικόνες, δεν έχουν σχέση με την εκκλησία», λέει ο Μητροπολίτης Δωδώνης

τραυματισμόςΚρήτηΜΕΘΠΑΓΝΗθάλασσα