Ελλάδα|29.07.2021 14:30

Καύσωνας: Τα πιο μεγάλα κύματα στη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια

Newsroom

Σε καμίνι θα μετατρέψει τη χώρα το νέο κύμα καύσωνα για το οποίο η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρού προειδοποιώντας για θερμοκρασίες που θα αγγίξουν ακόμα και τους 44 βαθμούς Κελσίου. 

Με αφορμή τον καύσωνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και ο οποίος σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, θα είναι ιδιαίτερα ισχυρός και θα έχει μεγάλη διάρκεια, παρουσιάζει στον πίνακα που ακολουθεί καύσωνες με μεγάλη διάρκεια που εκδηλώθηκαν την περίοδο 1981-2021. Σε αυτούς έχουμε συμπεριλάβει και τον καύσωνα του Ιουνίου του 2021 ο οποίος διήρκεσε 11 ημέρες. Είναι αντιληπτό ότι την ίδια περίοδο εκδηλώθηκαν και άλλοι καύσωνες ή έντονα θερμά επεισόδια, ωστόσο η επιλογή έγινε αποκλειστικά με κριτήριο τη διάρκεια του φαινομένου.

ΜΕΤΕΟ / ΕΑΑ

Αναφορικά με τον καιρό της Πέμπτης 29/07, οι μέγιστες θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές θα ξεπεράσουν τους 39 βαθμούς, ενώ οι απολύτως μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στα ηπειρωτικά στους 42-43 βαθμούς, στο Ιόνιο τους 39-40 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο τους 39-41 βαθμούς Κελσίου. Χαμηλότερα θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη λόγω της επικράτησης βορείων ανέμων με εντάσεις 4-6 μποφόρ. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί επισημαίνονται οι περιοχές όπου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους του 36 βαθμούς Κελσίου.

ΜΕΤΕΟ / ΕΑΑ

Όλες οι ειδήσεις

Πόθεν Έσχες: Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών

Κορονοϊός: Αγώνας δρόμου για να γλιτώσουν τα νησιά το μίνι lockdown

Καιρός - Καύσωνας: Πώς θα χρησιμοποιήσουμε σωστά τα κλιματιστικά μας

Πέτρος Φιλιππίδης: Ο καλλιτεχνικός κόσμος σχολιάζει την προφυλάκισή του - «Δημιουργήσατε την αίσθηση ότι είναι βασιλιάδες»

καιρόςΕθνική Μετεωρολογική Υπηρεσίακαύσωναςζέστη