Ελλάδα
|
30.07.2021 21:35
Νηστίσιμο ρυζόγαλο, ελαφρύ, γευστικό, ιδανικό για τον καύσωνα
NewsroomΥποδεχόμαστε τη νηστεία του Αυγούστου με ένα ελαφρύ και νόστιμο γλυκό σε νηστίσιμη εκδοχή (άρα ιδανικό και για vegan διατροφή), πλούσιο σε αρώματα αλλά και θρεπτικά συστατικά χάρη στο γάλα αμυγδάλου.
Οι «Μαγειρικοί διάλογοι» προτείνουν το ρυζόγαλο και ως… ένα γρήγορο αντίδοτο στον καύσωνα:
- 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
- ½ κούπα ζάχαρη
- ½ κούπα ρύζι γλασέ
- 1 κούπα νερό
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
- 2 βανίλιες
- 2 κ.σ. νισεστέ (το αραιώνουμε με λίγο από το γάλα αμυγδάλου)
- Κανέλα
- Πλένουμε το ρύζι και το βάζουμε να βράσει με το νερό.
- Περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό και το ρύζι να μισοβράσει και να γίνει κολλώδες.
- Προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τη βανίλια.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, για 15 λεπτά περίπου.
- Μόλις βράσει το ρύζι, προσθέτουμε το αραιωμένο άμυλο αραβοσίτου (νισεστέ) και βράζουμε μέχρι να αρχίσει να αποκτά κρεμώδη υφή.
- Σερβίρουμε και αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα.
Πηγή: pontosnews.gr
Διαβάστε ακόμη
- «Είναι ακόμη πολύ όμορφη, δείχνει σαν να είναι ζωντανή»: Συγκινούν οι γονείς της Σάνι Λουκ - Στο Ισραήλ η σορός της
- Τρόμος για 13χρονο στο Μεσολόγγι: 15χρονος έβγαλε μαχαίρι και του έκλεψε το κινητό
- Στην πρεμιέρα του Κωνσταντίνου Αργυρού με τον σύζυγό του ο Στέφανος Κασσελάκης
- Φεστιβάλ Καννών: Πρεμιέρα για το Kinds of Kindness - Ο Γιώργος Λάνθιμος με το καστ της ταινίας στο κόκκινο χαλί