Ελλάδα|04.08.2021 12:50

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Έκκληση από Εθνικό Αστεροσκοπείο: Μείνετε σπίτι με κλειστά παράθυρα και πόρτες

Newsroom

Εκκληση προς του κατοίκους της Αθήνας να παραμείνουν στο σπίτι τους με ερμητικά κλειστά τα παράθυρα και πόρτες για να μην εισέλθουν οι καπνοί από τη γιγαντιαία φωτιά που κατακαίει την βόρεια Αττική, απευθύνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Η έκκληση του Εθνικού Αστεροσκοπείου

«Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες», αναφέρει χαρακτηριστικά το Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Εθνικό Αστεροσκοπείο

Αναλυτικά η ανάρτηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου:

«Η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσο αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα). Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα μετρήσεων ποιότητας αέρα PurpleAir: Real-time Air Quality Monitoring που στηρίζεται στην νέα γενιά αισθητήρων “Internet of Things”. Οι μονάδες είναι σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Οι τιμές που εμφανίζονται είναι αβαθμονόμητες και πρέπει να διαιρεθούν με έναν παράγοντα 1.8 περίπου».

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Μπήκε στις Αδάμες η φωτιά - Δραματικές στιγμές

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Εκκενώνεται το Ολυμπιακό Χωριό στους Θρακομακεδόνες

Κορονοϊός: 3.428 κρούσματα, 14 θάνατοι, 191 διασωληνωμένοι

Αντετοκούνμπο: Γιάννης και Θανάσης ακύρωσαν τη γιορτή στα Σεπόλια λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη

πυρκαγιάφωτιάΕθνικό Αστεροσκοπείο ΑθηνώνΒαρυμπόμπη