Ελλάδα|04.08.2021 15:49

ΑΔΜΗΕ για Βαρυμπόμπη: Δεν υπήρξε καμία έκρηξη μετασχηματιστή στα βόρεια προάστια

Newsroom

Διαψεύδει ο  ΑΔΜΗΕ  τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η πυρκαγιά στα βόρεια προάστια της Αθήνας ξεκίνησε την Τρίτη από έκρηξη σε μετασχηματιστή υψηλής τάσης. Όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές, αν είχε γίνει έκρηξη στις εγκαταστάσεις του Διαχειριστή, δεν θα ήταν δυνατόν να τεθούν και πάλι σε λειτουργία τα ξημερώματα οι γραμμές που βγήκαν εκτός χθες, εξαιτίας της πυρκαγιάς, δηλαδή το διπλό κύκλωμα 400 kV μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών και το κύκλωμα 150 kV Άγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό.

Τόνιζαν ακόμη, όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η επιθεώρηση που έγινε το πρωί στο δίκτυο έδειξε ότι οι ζημιές από την πυρκαγιά ήταν ελάχιστες και μικρής σημασίας. Η έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς, προσέθεταν, γίνεται από την Πυροσβεστική.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open οι πρώτες αναφορές που φθάνουν στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής, δείχνουν ότι αρχικά φέρεται να «έσκασε» ένας μετασχηματιστής υψηλής τάσης, λόγω υπερθέρμανσης, και από εκεί να ξεπήδησαν οι πρώτες σπίθες.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά στην Εύβοια: Δραματικές ώρες και μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Κάηκαν 150 σπίτια

Χαρδαλιάς για φωτιά σε Βαρυμπόμπη: Διάσπαρτες αναζωπυρώσεις – Στάχτη 12.500 στρέμματα, σοβαρές ζημιές σε 76 σπίτια

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Βίντεο για τη διασπορά του καπνού από τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα - Κάλυψαν Αττική και Εύβοια

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Αποκαρδιωτικές εικόνες της επόμενης μέρας

Λάρισα- Γυναικοκτονία: Ηχογράφησε τη δολοφονία της συζύγου του στο κινητό

ΒαρυμπόμπηπυρκαγιάΑΔΜΗΕφωτιά