Ελλάδα|06.08.2021 21:57

Φωτιές: H βιβλική καταστροφή σε Βαρυμπόμπη, Αρχαία Ολυμπία και Μάνη από ψηλά

Newsroom

Τεράστια είναι η περιβαλλοντική καταστροφή που έχει προκληθεί από τις φονικές φωτιές που καίνε τη χώρα τα τελευταία 24ωρα. Ο δορυφόρος Sentinel - 2 κατέγραψε τη ζημιά που έχει μέχρι τώρα καταγραφεί σε Αρχαία Ολυμπία, Μάνη και Βαρυμπόμπη.

Οι εικόνες της αποκάλυψης

Μέχρι την ώρα λήψης των εικόνων, οι καμένες εκτάσεις υπολογίζονται σε 4.585 εκτάρια στην Ανατολική Μάνη και 6.770 εκτάρια στην Αρχαία Ολυμπία. Στις εικόνες εμφανίζονται οι σημερινές ενεργές εστίες (6/8/2021 μέχρι 16.00 τοπική ώρα). Οι πυρκαγιές βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και νέα χαρτογράφηση θα πραγματοποιηθεί με το πέρασμα επόμενης εικόνας υψηλής ανάλυσης.

Για την Βαρυμπόμπη ακολουθούν 2 χάρτες. Αριστερά απεικονίζονται οι ενεργές εστίες πυρκαγιάς που έχουν εντοπιστεί από τους δορυφόρους (σύστημα FFIS) στις 3/8 έως σήμερα (6/8 μέχρι 16.00 τοπική ώρα) σε συνδυασμό με τις χρήσεις γης που έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Δεξιά απεικονίζεται η Πάρνηθα, η οποία είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000 και όπως είναι φανερό έχει επηρεαστεί από την πυρκαγιά των τελευταίων ημερών. 

Όλες οι ειδήσεις

«Κόλαση» φωτιάς και τρόμος για τα μποφόρ που ανεβαίνουν - Εκτός ελέγχου όλα τα μέτωπα

Κωνσταντίνος Μίχαλος: Νεκρός από ανακοπή ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ

Φωτιά Αττική: Πέθανε ο κάτοικος της Ιπποκρατείου Πολιτείας που νοσηλευόταν στο ΚΑΤ

Φωτιά Μάνη: Έκκληση για βοήθεια - «Αν μας ακούτε, έστω και την ύστατη ώρα, στείλτε εναέρια μέσα»

Όλες οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα στη χώρα

ΒαρυμπόμπηΑρχαία Ολυμπίαφωτιάπυροσβεστικήπυρκαγιά