Ελλάδα|09.08.2021 22:33

Φωτιές: Η Ρωσία στέλνει στην Ελλάδα επιπλέον πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα

Newsroom

Δεκτό έγινε το αίτημα της Ελλάδας για αποστολή επιπλέον εναέριων πυροσβεστικών μέσων στη χώρα μας από τη Ρωσία για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Ειδικότερα, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, αποδέχθηκε το αίτημα που διατυπώθηκε επίσημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια στους Ρώσους ομολόγους τους. 

Τη σχετική είδηση επιβεβαίωσε η Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα με ανάρτησή της στα social media.

T

Γίγαντας πυρόσβεσης

Σημειώνεται ότι το θηριώδες Beriev-200 το τελευταίο διάστημα επιχειρεί, σε μεγάλα πύρινα μέτωπα της χώρας. Το Beriev έχει επιχειρήσει πάνω από 40 φορές τις τελευταίες ημέρες κάνοντας πάνω από 400 ρίψεις. Η αγορά του αεροσκάφους φτάνει στα 65 εκατ. ευρώ, ενώ η χώρα μας έχει μισθώσει το πυροσβεστικό αεροσκάφος με περίπου 3,8 εκ. για 120 ώρες πτήσεων.

Το Beriev έχει διμελές πλήρωμα, διαθέτει οκτώ δεξαμενές νερού ενώ δύναται να συγκεντρώσει 12 τόνους νερού σε 14 δευτερόλεπτα.

Νέα επικοινωνία Βαρβιτσιώτη

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επικοινώνησε πριν λίγο με τον Ρώσο Υπουργό Μεταφορών Βιτάλι Σαβέλιεφ για την παροχή επιπλέον βοήθειας σε αεροπορικά μέσα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ευχαρίστησε τον κ. Σαβέλιεφ για την άμεση και έμπρακτη υποστήριξη της Ρωσίας στις δύσκολες στιγμές που ζει η χώρα μας και συγκεκριμενοποίησε το αίτημα της ελληνικής πλευράς για αποστολή δύο ρωσικών αεροσκαφών τύπου Ilyushin Il-76 και δύο ελικοπτέρων τύπου Mil Mi-8, που θα συνδράμουν περαιτέρω στην κατάσβεση των πυρκαγιών.  Ο κ. Σαβέλιεφ εξέφρασε στον Αναπληρωτή Υπουργό την ειλικρινή συμπαράστασή του προς την Ελλάδα.

Η επικοινωνία έγινε υπό την ιδιότητα των δύο Υπουργών ως Συμπροέδρων της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας- Ρωσίας.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά Εύβοια: Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Μέτωπο προς το χωριό Αβγαριά

Φωτιά – Εύβοια: Μαζική φυγή κατοίκων και παραθεριστών

Φωτιά: Έρευνα από Άρειο Πάγο για πιθανό οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού

Φωτιά: Η Ελλάδα ζήτησε ακόμα ένα Beriev από τη Ρωσία – Τι είπε ο Δένδιας στον Λαβρόφ

φωτιάπυρκαγιάαεροσκάφηΒλαντίμιρ Πούτινφωτιά τώρα