Ελλάδα|16.08.2021 17:05

Πυροσβεστική για φωτιά σε Κερατέα, Βίλια: Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές - Έχει αποχωρήσει το 85% των ξένων πυροσβεστών 

Newsroom

Για τις φωτιά που καίει σε Κερατέα και Βίλια μίλησε στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του OPEN ο Δημήτρης Σταθόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικών Υπαλλήλων. 

Oι δύο πυρκαγιές είναι ανεξέλεγκτες και υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην Πυροσβεστική καθώς πρόκειται για φωτιές που βρίσκονται ταυτόχρονα σε αστικό και δασικό ιστό.

Στην περιοχή  των Βιλίων υπάρχει μεγάλη ανησυχία καθώς πρόκειται για περιοχή η οποία μοιάζει με τη γεωμορφία της Εύβοιας, δηλαδή πρόκειται για πολύ συμπαγές δάσος, επομένως ο κίνδυνος είναι μεγάλος τόσο για τους πυροσβέστες που επιχειρούν αλλά και για τους κατοίκους.

Αναφορικά με τις δυνάμεις που επιχειρούν, ο κ. Σταθόπουλος ανέφερε ότι έρχονται ενισχύσεις απ' όλη την Ελλάδα απ' όλα τα αεροδρόμια.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανέφερε ότι συνάδελφος του επέστρεψε μετά από μέρες από την Εύβοια στη Λάρισα και δύο ώρες αργότερα του δόθηκε κατεύθυνση ώστε να μεταβεί στην περιοχή των Βιλίων. 

Ο κ. Σταθόπουλος σημείωσε ότι υπάρχει ελπίδα ώστε τις βραδινές ώρες που οι άνεμοι θα μειωθούν, τα πεζοπόρα τμήματα να μπορέσουν να ελέγξουν τη φωτιά ενώ πολύ βασικό για την εξέλιξη της πυρκαγιάς σε Κερατέα και Βίλια είναι να μην υπάρξουν άλλες εστίες στη χώρα ώστε να επικεντρωθούν όλες οι δυνάμεις στην περιοχή. 

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, αυτή την ώρα δεν υπάρχει μεγάλη συνδρομή από τις δυνάμεις των ξένων πυροσβεστών που είχαν έρθει στην Ελλάδα καθώς το 85% των αποστολών έχουν αναχωρήσει. 

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά: Μεγάλες πυρκαγιές σε Κερατέα και Βίλια - Κάηκαν σπίτια

Φωτιά στα Βίλια: Καίει δασική έκταση με πυκνή βλάστηση

Αφγανιστάν – Βίντεο σοκ: Απελπισμένοι πέφτουν από αεροπλάνα

ΠΟΕΔΗΝ - Γιαννάκος: Δεν θα καταθέσουν πιστοποιητικά εμβολιασμού οι υγειονομικοί

Ροζίτα Σώκου: Στο νοσοκομείο με διπλό εγκεφαλικό η δημοσιογράφος

ΒίλιαπυρκαγιάΚερατέαφωτιάπυροσβεστική