Ελλάδα|18.09.2021 22:00

Παύλος Φύσσας: Επεισόδια μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του

Newsroom

Μετά το τέλος της πορείας για τα 8 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια με μολότοφ και χημικά.

(eurokinissi)
(eurokinissi)

(eurokinissi)
(eurokinissi)
(eurokinissi)

Η συμμετοχή στην καθιερωμένη πορεία που ξεκίνησε από το μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και ολοκληρώθηκε στη Νίκαια ήταν μαζική. Οι διαδηλωτές κατέληξαν στο σημείο που έγινε το Μπλόκο της Κοκκινιάς, το 1944, όπου Έλληνες αγωνιστές εκτελέστηκαν από ταγματασφαλίτες και ναζί.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Την 17.00 ώρα σήμερα (Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021), με αφορμή τη συμπλήρωση (8) ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με πρωτοβουλία διαφόρων Οργανώσεων, Σωματείων, Συνδικάτων και Συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση (3.000) περίπου ατόμων, στο Μνημείο του Παύλου Φύσσα και στην Πλατεία Νίκης στο Κερατσίνι.

Την 18.30 ώρα, οι συγκεντρωθέντες πορεύθηκαν μέσω των οδών Π. Φύσσα, Σαλαμίνας, Πέτρου Ράλλη, Κύπρου και Ηλιουπόλεως στο Μνημείο της Μάντρας του Μπλόκου της Κοκκινιάς, όπου και κατέληξε η πορεία την 20.15 ώρα περίπου.

Κατά την αποχώρηση των συγκεντρωθέντων, μία ομάδα (60) περίπου ατόμων επιτέθηκε με ρίψη μολότοφ και φωτοβολίδων σε διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, που βρισκόταν σε παράπλευρη οδό, σε ικανή απόσταση από την πορεία, η οποία με τις κατάλληλες κινήσεις και περιορισμένη χρήση των αναγκαίων μέσων τα απώθησε.

Στο διάστημα της συγκέντρωσης και της πορείας, υπήρξε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στις προαναφερόμενες οδούς.

Όλες οι ειδήσεις

Θεσσαλονίκη: Στα 106.000 ευρώ το πρόστιμο που «έφαγε» ο πιο διάσημος καστανάς της πόλης

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση - «θρίλερ» της Πετίτο: Εξαφανίστηκε και ο σύντροφός της

Efood: Νέο μήνυμα στους διανομείς μετά τον σάλο - Δυνατότητα για ανανέωση συμβάσεων

ΔΕΘ: Νέα πρόταση διακυβέρνησης παρουσιάζει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ - Οι 6 άξονες

πορείαΠαύλος ΦύσσαςαντιφασίστεςΧρυσή ΑυγήΜάγδα ΦύσσαΝαζί