Ελλάδα|18.10.2021 10:35

Γιαννιτσά - Βίντεο από το ατύχημα σε αγώνα motocross: Σε κρίσιμη κατάσταση οι τραυματίες

Newsroom

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για τους δύο θεατές που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross στα Γιαννιτσά. Ο 27χρονος και ο 16χρονος που τραυματίστηκαν έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στην Θεσσαλονίκη, όπου και νοσηλεύονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν ένα αναβάτης που συμμετείχε στον αγώνα έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και χτύπησε τους δύο θεατές. Η κατάσταση των δύο ατόμων κρίνεται πολύ κρίσιμη, καθώς αμφότεροι φέρουν βαριά τραύματα στο κεφάλι. Πιο κρίσιμη εκτιμάται πως είναι η κατάσταση του 27χρονου.

Οι δύο θεατές διακομίστηκαν αρχικά στο νοσοκομείο Γιαννιτσών με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αλλά οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν σοβαρά τραυματισμένοι και στη συνέχεια τους μετέφεραν στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Αυτόπτης μάρτυρας: Έκανε λάθος ο οδηγός και χτύπησε τα παιδιά

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι  το ατύχημα σημειώθηκε τη στιγμή που αναβάτης μοτοσικλέτας επιχειρούσε άλμα αλλά έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα η μοτοσικλέτα του να προσκρούσει στην προστατευτική περίφραξη. Στο σημείο της πρόσκρουσης υπήρχε μεταλλική κολώνα η οποία έπεσε πάνω στους θεατές. Ωστόσο, αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στον ANT1 σημείωσε ότι ο οδηγός έπεσε με τη μηχανή πάνω στους δύο νεαρούς. 

«Δύο  - τρία λεπτά αφότου ξεκίνησε ο αγώνας, ένας οδηγός έχασε τον έλεγχο και του έφυγε το μηχανάκι και καρφώθηκε με δύναμη στα παιδιά. Είχε πολλή λάσπη. αλλά έκανε το λαθος ο οδηγός και έπεσε στα παιδιά», σημείωσε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού στον ANT1.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες

Αργά το βράδυ της Κυριακής 17 Οκτωβρίου, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών άφησε ελεύθερους τους δύο συλληφθέντες ενόψει της ολοκλήρωσης της προανάκρισης, την οποία διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Πέλλας για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος αλλά και τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόστηκαν.

Είχαν συλληφθεί ένας 60χρονος, κατηγορούμενος για μη τήρηση των μέτρων κατά τη διοργάνωση του αγώνα και ο 16χρονος οδηγός της μηχανής για πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Όλες οι ειδήσεις

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τα βλέμματα στον Γιώργο Παπανδρέου - Εξελίξεις εντός της ημέρας

Κορονοϊός - Πλεύρης: Τους πρώτους μήνες του 2022 διαθέσιμα τα πρώτα φάρμακα

Υπ’ ατμόν τα νοσοκομεία για συνύπαρξη κορονοϊού, γρίπης και ιώσεων – Ανησυχία για τους ανεμβολίαστους

Ακρίβεια: Ράβε - ξήλωνε τα μέτρα στήριξης - Πού καταλήγει η κυβέρνηση

Ηλιόπουλος στο ethnos.gr: Η αλαζονεία δεν επιτρέπει στον Μητσοτάκη να δώσει απαντήσεις και να αναλάβει ευθύνες

Γιαννιτσάατύχηματραυματίεςμοτοσικλέτες