Ελλάδα|26.10.2021 12:32

Θεσσαλονίκη: Πλήθος κόσμου στον Άγιο Δημήτριο - Αντιδράσεις ιερέων για παρουσία ΕΛΑΣ

Newsroom

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη ανήμερα της μεγάλης γιορτής του πολιούχου. Οι πιστοί έφτασαν από νωρίς το πρωί στον Άγιο Δημήτριο για τη λειτουργία, ενώ η επίσημη δοξολογία είναι προγραμματισμένη στις 11:30.  Την ίδια ώρα έξω από τον ναό υπάρχει ισχυρότατη αστυνομική παρουσία για αποτροπή εικόνων συνωστισμού, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση ιερέων.

Συγκεκριμένα, ιερέας φαίνεται σε βίντεο που ανήρτησε το ThessToday να εκφράζει τα παράπονά του προς τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ενώ σύμφωνα με την ίδα πηγή τους είπε: «Δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ελλάδα τόση αστυνομία. Σας αρέσει αυτή η εικόνα στην Ελλάδα»;

Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. απάντησε, ότι τα μέτρα αυτά έχουν ληφθεί για την αποφυγή συνωστισμού και για τον λόγο αυτό έχουν τοποθετηθεί αστυνομικοί στην κεντρική είσοδο και στο εσωτερικό του Ιερού Ναού, καθώς και στην παράπλευρη είσοδο της εκκλησίας. 

Μετά τις αντιδράσεις των ιερέων, σύμφωνα με την ίδια πηγή οι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν με συνέπεια οι πιστοί να εισέρχονται αθρόα εντός Ναού. Την ίδια στιγμή παρά τα ισχυρά υγειονομικά πρωτόκολλα που βρίσκονται σε ισχύ εικόνες από το εξωτερικό του ναού δείχνουν ορισμένους πιστούς να ασπάζονται τις εικόνες χωρίς να φορούν μάσκες. 

Το ethnos.gr βρέθηκε στον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης και κατέγραψε εικόνες μέσα αλλά και έξω από τον ναό. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από Άγιο Δημήτριο

Σε ισχύ είναι από τα ξημερώματα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή πέριξ του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη, λόγω της δοξολογίας που θα τελεστεί για τον σημερινό εορτασμό του πολιούχου της πόλης.

Σύμφωνα με την Τροχαία, από τις 05:00 έως τις 13:30 απαγορεύεται η στάση και στάθμευση των οχημάτων σε τμήματα των οδών Αγίου Δημητρίου, Κασσάνδρου, Μακεδονικής Αμύνης και Αριστοτέλους, όπως επίσης κατά μήκος της οδούς Σελεύκου.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της δοξολογίας δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Αγίου Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Λαγκαδά μέχρι την οδό Αγίου Νικολάου.

Από το πρωί, γερανοί της Τροχαίας απομακρύνουν οχήματα που βρίσκονται σταθμευμένα σε σημεία όπου ισχύει η παραπάνω απαγόρευση και οι ιδιοκτήτες τους δεν φρόντισαν να τα απομακρύνουν.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Δύσκολος χειμώνας ενόψει - Το «στοίχημα» των παρελάσεων και η… ατομική ευθύνη

Φώφη Γεννηματά: Πανελλήνια θλίψη για το θάνατό της – Την Τετάρτη η κηδεία

Επεισόδια στα Μέγαρα: Τραυματίστηκαν από πέτρες και σκάγια 4 αστυνομικοί

Επίδομα θέρμανσης 2021: Ποσά, δικαιούχοι και χρήσιμες πληροφορίες

ΘεσσαλονίκηΆγιος Δημήτριοςαστυνομίαιερείς