Ελλάδα|03.11.2021 09:50

Θεσσαλονίκη: Απέραντη θλίψη στην οικογένεια της ποδηλάτισσας - Είχαν χάσει και τον αδερφό της

Newsroom

Θρήνος επικρατεί στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλη την Ελλάδα για τον θάνατο της 42χρονης μαραθωνοδρόμου, η οποία έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης σε τραγικό δυστύχημα. Συγκεκριμένα φορτηγάκι κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες χτύπησε την ποδηλάτισσα, με αποτέλεσμα εκείνει να βρεθεί κάτω από τις ρόδες του οχήματος, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Συνεχώς στο σημείο όπου συνέβη το μοιραίο δυστύχημα φίλοι και  συναθλητές της 42χρονης αλλά και απλός κόσμος περνούν για να αφήσουν ένα λουλούδι και ένα κερί στη μνήμη της.

Ο δημοσιογράφος και ποδηλάτης Παντελή Τζερτζεβέλης μίλησε στο OPEN για την άτυχη Δήμητρα και σημείωσε ότι «ήταν ένας άνθρωπος που βοηθούσε τους πάντες και ήταν δοσμένη μέσα στον αθλητισμό. Πρόσεχε πολύ πώς θα κυκλοφορεί με το ποδήλατό της και είχε την απαραίτητη παιδεία και οδηγική συμπεριφορά. Κάθε πρωί πήγαινε στη δουλειά της με το ποδήλατο».

Η Δήμητρα Ιορδανίδου έχασε πριν από τρία χρόνια τον αδερφό της και τότε είχε δοθεί ακόμα περισσότερο στον αθλητισμό. «Εκτός από τον μαραθώνιο ασχολήθηκε με το τρίαθλο και με τη συγγραφή κειμένων. Ήταν ένας άνθρωπος που ήταν ερωτευμένος με τη ζωή», πρόσθεσε.

Για το τι ακριβώς μπορεί να συνέβη και να οδήγησε στο μοιραίο δυστύχημα ο κ. Τζερτζεβέλης σημείωσε ότι το φορτηγός δεν την είδε διότι πιθανότητα η ποδηλάτισσα βρισκόταν στην τυφλή του γωνία. Χρειάζεται οι νέες τεχνολογίες που υπάρχουν πλέον στα νέα αυτοκίνητα και προειδοποιούν τον οδηγό για το τι συμβαίνει στις “τυφλές γωνίες”  να εγκατασταθούν και στα μεγάλα φορτηγά και λεωφορεία ή να υπάρχουν σε αυτά τα οχήματα αυτοκόλλητα που να ενημερώνουν τον ποδηλάτη, τον μοτοσικλετιστή και τον πεζό ότι ο οδηγος δεν έχει ορατότητα σε κάποια σημεία», σημείωσε.

Θρήνος για την οικογένεια

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τον θρήνο που ζει η οικογένεια της 42χρονης ποδηλάτισσας. Τρία χρόνια πριν το θανατηφόρο τροχαίο που στέρησε τη ζωή της Δήμητρας, είχε φύγει από τη ζωή και ο αδερφός της. Ολόκληρο το χωριό στο οποίο ζει η οικογένεια, τα Κουφάλια, είναι βουβό. Ο πατέρας της άτυχης 42χρονης είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και για πολλά χρόνια υπήρξε ο λυκειάρχης του χωριού, ενώ η μητέρα της εργαζόταν σε υποκατάστημα τράπεζας.  

ποδήλατοθάνατοςτροχαίοΘεσσαλονίκη