Ελλάδα|07.11.2021 07:34

Εκπτώσεις 2021: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή – Τι ισχύει με το click away

Newsroom

Ανοιχτά θα είναι σήμερα, Κυριακή 7 Νοεμβρίου τα καταστήματα, στο πλαίσιο των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων που έκαναν πρεμιέρα τη Δευτέρα, κι ενώ βρίσκονται σε ισχύ τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς του κορονοϊού.

Νέα μέτρα: Τι ισχύει για το λιανεμπόριο

Πιο αναλυτικά, με πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης, ή με αρνητικό διαγνωστικό έλεγχο για κορονοϊό (PCR ή rapid test) επιτρέπεται η πρόσβαση σε εμπορικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των mall και των εκπτωτικών χωριών, καθώς και των shops in a shop.

Οι αγορές για όσους δεν διαθέτουν test μπορούν να γίνονται με click away, δηλαδή θα γίνεται η παραγγελία τηλεφωνικά ή διαδικτυακά και θα γίνεται η παραλαβή έξω από το μαγαζί.

Σε ό,τι αφορά στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, θα μπορούν να προσέρχονται στη δουλειά τους με την υποχρέωση διενέργειας δύο τεστ (rapid ή μοριακό) εβδομαδιαίως.

Εκπτώσεις 2021: Οι υποχρεώσεις των καταστματαρχών

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.