Ελλάδα|12.11.2021 17:00

Χαλάνδρι - Συνέντευξη γιατρού: Απειλούσε ότι θα ισχυριζόταν ότι βίαζα το παιδί και ζητούσε χρήματα

Newsroom

Πολυετής και σκληρή είναι η δικαστική διαμάχη της 49χρονης γυναίκας που πυροβόλησε εν ψυχρώ τον πατέρα της 12χρονης κόρης της και μάλιστα μπροστά στα μάτια του παιδιού το μεσημέρι της Πέμπτης σε κεντρικό δρόμο στο Χαλάνδρι και στη συνέχεια σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, προσπάθησε να αρπάξει το παιδί. Ο άνδρας, ο οποίος δέχτηκε δύο σφαίρες σε κοιλιά και θώρακα, παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, δίνοντας μάχη για τη ζωή του.

Σε βάρος της 49χρονης δράστιδος, η οποία δηλώνει εικαστικός, ασκήθηκε νωρίτερα την Παρασκευή, ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοχρησία, ενδοοικογενειακή απειλή και απόπειρα αρπαγής ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 χρόνια.

Η γυναίκα υποστηρίζει ότι έσωσε το παιδί της

Η γυναίκα πήρε προθεσμία για να απολογηθεί και εξερχόμενη του ανακριτικού γραφείου δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Έσωσα τη ζωή του παιδιού μου. Εγώ και η κόρη μου θα ήμασταν νεκρές τώρα. Δεν ήθελα να συμβεί κακό σε κανέναν. Έσωσα το παιδί μου και τη ζωή μου. Πέντε χρόνια δεν είχα δει το παιδί μου. Ο απαγωγέας και βιαστής της τη βίαζε, της χορηγεί ναρκωτικές ουσίες γιατί έλεγε ότι έχει επιληψία και τη βίαζε», είπε και πρόσθεσε:

«Όλα για την περιουσία μου τα κάνανε. Μαζί με άλλους γιατρούς. Διάσημους γιατρούς που βγαίνουν στα κανάλια και μιλάνε για την προστασία των πολιτών. Με άφησαν άστεγη μου πήραν το παιδί. Το παιδί μου θέλω τίποτα άλλο».

Ωστόσο, το χθεσινό αιματηρό περιστατικό δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία». Η δράστις με τον οφθαλμίατρο είχαν μακροχρόνια δικαστική κόντρα για την κηδεμονία του παιδιού, που είχαν αποκτήσει εκτός γάμου. Τα πρώτα χρόνια της ζωής του το κορίτσι τα έζησε με την μητέρα του, ωστόσο με δικαστική απόφαση που ελήφθη το 2016, κηδεμονία του παιδιού πέρασε στον οφθαλμίατρο.

Οφθαλμίατρος για τη δράστιδα: Ζει εκβιάζοντας ανθρώπους - Απαιτεί να της δίνω 2.000 ευρώ για να μην εργάζεται

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή Tlife του Alpha, ο γιατρός είχε μιλήσει στο παρελθόν στην Τατιάνα Στεφανίδου για την υπόθεση σε μία συνέντευξη που δεν προβλήθηκε ποτέ. Τότε ο γιατρός σημείωνε ότι η γυναίκα καταδικάστηκε για εκβιασμό σε βάρος της οικογένειάς του, ενώ είχε χτυπήσει τη σύζυγό του: «Υπάρχει μια δικαστική διαμάχη μεταξύ μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, καταδικάστηκε πρόσφατα σε δέκα μηνών φυλάκιση για εκβιασμό απέναντί μου, εκκρεμούν πάρα πολλές μηνύσεις απέναντί της και από εμένα και από τη σύζυγό μου, γιατί έχει έρθει δύο φορές και την έχει χτυπήσει τη σύζυγό μου…

Η κυρία αυτή ζει, εκβιάζοντας διάφορους ανθρώπους και παίρνοντας λεφτά. Εμένα μου έχει πάρει πάνω από 100 χιλιάδες, έχει έρθει στο νοσοκομείο επανειλημμένως, έχει κάνει φασαρίες, τώρα εκκρεμεί… έχει γίνει δικαστήριο και εκκρεμεί ποιος θα πάρει, γιατί έχω ζητήσει να πάρω εγώ την επιμέλεια του παιδιού, γιατί δεν ασχολείται καθόλου με το παιδί, τέλος πάντων…» είχε αναφέρει ο οφθαλμίατρος.

«Έχει έρθει εδώ, έχει προκαλέσει φθορές στα αυτοκίνητα της οικογένειάς μου… Το παιδί έχει ζήσει πάνω από έναν χρόνο μαζί μας, κατά διαστήματα, γιατί το εγκαταλείπει… Εμείς θέλουμε, η οικογένειά μου, να το πάρουμε το παιδί, γιατί εκεί το παιδί υποφέρει. Η κυρία αυτή εφευρίσκει για εκβιαστικούς λόγους.

Έχουν γίνει δύο δικαστήρια για διατροφή, για το παιδί, τα οποία της τα δίνω. Και θέλει περισσότερα. Είχε σκοπό, προφανώς, να χωρίσω εγώ και να πάω να ζήσω μαζί της, δεν πέτυχε στον σκοπό και προσπαθεί τώρα, εκδικητικά και λεφτά να μου πάρει και να διαλύσει την οικογένειά μου. Μου λέει “θα σε καταστρέψω οικονομικά, επαγγελματικά και κοινωνικά”.

Απειλούσε ότι θα ισχυριζόταν ότι βίαζα το παιδί

Εγώ ανέλαβα τις ευθύνες μου όταν γεννήθηκε το παιδί, της έδινα γύρω στις δύο με τρεις χιλιάδες το μήνα, προ κρίσης. Όταν άρχισε η κρίση και της… Άρχισα να της λέω ότι δεν μπορώ να σου δίνω τόσα χρήματα, γιατί η κυρία να ληφθεί υπόψιν ότι ζει σε μεγάλο σπίτι στα βόρεια προάστια, διαθέτει αυτοκίνητο 2.000 κυβικών, χωρίς να εργάζεται, ούτε να έχει εργαστεί ποτέ στη ζωή της… Όταν άρχισα, λοιπόν, εγώ να της λέω “δεν μπορώ να σου δίνω τόσα χρήματα, πρέπει να αρχίσεις να δουλεύεις και εσύ, να συνεισφέρεις, γιατί τώρα με την κρίση έχουν πέσει τα εισοδήματά μου”, άρχισε να με εκβιάζει στο στυλ ότι “αν δεν μου δώσεις αυτά τα χρήματα, θα πάω στην αστυνομία να πω ότι προσπάθησες να με βιάσεις και ότι κακοποίησες το παιδί”. Οπότε αναγκάστηκα και εγώ και άρχισα να κάνω τότε τις μηνύσεις, γιατί δεν ήξερα τι μπορεί να κάνει. Πρόκειται για άτομο παρορμητικό και αδίστακτο».

«Καταδικάστηκε για εκβιασμό, σε δέκα μηνών φυλάκιση με αναστολή. Της έχω δώσει πάρα πολλά χρήματα...Θέλει να της δίνω, 2 χιλιάδες το μήνα... δεν ξέρω και γω πόσα, χωρίς να εργάζεται, χωρίς τίποτα», δήλωνε τότε ο γιατρός.

Είχε πάει να εγκαταλείψει το παιδί στο τμήμα

Στη συνέχεια ο οφθαλμίατρος σημείωσε: Είχε διατάξει το δικαστήριο πραγματογνωμοσύνη από ψυχιάτρους οι οποίοι την έβγαλαν ανίκανη για μητέρα. Προσπάθησε να αφήσει το παιδί στο αστυνομικό τμήμα, λέγοντας ότι είναι άρρωστη κι ότι δεν μπορεί να το αναθρέψει και με πήραν εμένα από το αστυνομικό τμήμα και η εισαγγελέας ανηλίκων… Τελικά, με τη μεσολάβηση τη δική μου, δεν το άφησε. Είχε πάει να εγκαταλείψει το παιδί της στο αστυνομικό τμήμα».

Το περιστατικό με την εισαγγελέα ανηλίκων

«Είχαμε πάει στην εισαγγελέα ανηλίκων και της είπε “καλά, δεν ντρέπεστε, μητέρα είστε εσείς, να αφήνετε το παιδί…”. Λέει “ναι, δεν έχω λεφτά να το αναθρέψω”. Λέει “γιατί δεν εργάζεστε;”. Της απαντάει “δεν εργάζομαι γιατί πρέπει να μείνω με το παιδί μου, στο σπίτι”. “Καλά” της λέει, “όλοι εμείς παιδιά έχουμε και τα αφήνουμε σε σταθμούς, σε παιδικούς και λοιπά και πηγαίνουμε να εργαστούμε, εσείς γιατί δεν το κάνετε;”. Οπότε, τι γυρίζει και λέει στην εισαγγελέα; “Κατάλαβα. Και εσένα σε έχει πληρώσει”.

Δεν έχει φραγμούς, καθόλου. Ούτε… δε φοβάται ούτε τη Δικαιοσύνη, ούτε την αστυνομία, τίποτα, τίποτα. Δεν εργάζεται, δεν έχει έσοδα φανερά, παρ’ όλα αυτά ζει σε μεγάλο σπίτι, έχει πάντα οικιακές βοηθούς, συντηρεί αυτοκίνητο 2.000 κυβικών, καταλάβατε; Χωρίς να εργάζεται. Στην αρχή, όταν έμεινε έγκυος είπα “εντάξει, θα κάνουμε, όμως, όταν γεννηθεί το παιδί, ένα DNA για να είμαι απόλυτα σίγουρος, γιατί η κυρία αυτή έβγαινε, δεν ήταν ότι ήμασταν ένα ζευγάρι που μέναμε μαζί και λοιπά…».

Είχε απειλήσει με όπλο και το παιδί, λέει η σύζυγος του γιατρού

Σε μια σοβαρή αποκάλυψη προχώρησε και η σύζυγος του γιατρού  λέγοντας πως η 49χρονη που κρατείται ακόμα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής απειλούσε πολλά χρόνια την οικογένεια, ενώ έχει στρέψει το όπλο ακόμα και στην 12χρονη κόρη τους.

Έχουν πάρει περιοριστικά μέτρα εδώ και καιρό, όχι μόνο από το σπίτι, αλλά και από την εργασία του συζύγου. «Έχουμε κάνει τόσα δικαστήρια με αυτή τη γυναίκα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ήταν ελεύθερη», επισημαίνει, ενημερώνοντας παράλληλα ότι ο σύζυγός της παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση μετά το χειρουργείου. «Τη φοβόμασταν και εμείς και το παιδί, είχαμε ενημερώσει την αστυνομία αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι», συμπληρώνει.

Χαλάνδριπαιδίπυροβολισμός