Ελλάδα|06.12.2021 19:31

Τραμ στον Πειραιά: Νέα αναβολή μετά την ανακοίνωση των εγκαινίων

Μαρία Λιλιοπούλου

Μάλλον πρόωρη φαίνεται ότι ήταν η επίσημη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) για έναρξη της εμπορικής λειτουργίας της επέκτασης του τραμ στον Πειραιά από την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου. Αυτό καταδεικνύει τουλάχιστον η νέα αναβολή στην παράδοση της γραμμής στο κοινό, η οποία πλέον μετατίθεται σε άγνωστη ημέρα της επόμενης εβδομάδας.

Η ΣΤΑΣΥ λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση που ενημέρωνε το κοινό για την έναρξη λειτουργίας από την Τετάρτη, εξέδωσε νέα με την οποία ενημερώνει ότι «η εμπορική λειτουργία της επέκτασης του Τραμ προς Πειραιά προγραμματίζεται για την προσεχή εβδομάδα και θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση».

Με αυτόν τον λακωνικό τρόπο η συγκοινωνιακή εταιρία γνωστοποίησε τη νέα αναβολή χωρίς να αναφέρει τίποτα για την αιτία της ολιγοήμερης καθυστέρησης, η οποία έπεται των αλεπάλληλων καθυστερήσεων των προηγούμενων ετών στην παράδοση του έργου.

Πληροφορίες του «ethnos.gr» κάνουν λόγο για ανάγκη περισσότερων δοκιμαστικών δρομολογίων χωρίς την παρουσία επιβατικού κοινού ώστε να «κουμπώσουν» οι δύο γραμμές που θα αποτελούν πλέον το δίκτυο και να καταρτιστούν τα προγράμματα των ανταποκρίσεων προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι επιβάτες.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, τροποποιήθηκαν ονομαστικά οι γραμμές του Τραμ και το δίκτυο αποτελούν πλέον 2 νέες: η Γραμμή 6 (ΠΙΚΡ – ΣΥΝ) «Πικροδάφνη - Σύνταγμα» και η Γραμμή 7 (ΒΟΥΛΑ – ΠΕΙΡ) «Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος (Πειραιά)». Σταθμός ανταπόκρισης των 2 γραμμών είναι η στάση «Πικροδάφνη».

Προσωρινός τερματικός σταθμός της Γραμμής 7, μέχρι την παράδοση της επέκτασης προς Πειραιά, είναι η στάση «Γήπεδο Καραϊσκάκη», όπου γίνεται ανταπόκριση και με τη Γραμμή 1 του Μετρό (σταθμός «Φάληρο»).

δρομολόγιαΠειραιάςεπέκτασηΤραμ