Ελλάδα|06.12.2021 20:00

Επεισόδια στην πορεία για Γρηγορόπουλο: Βροχή μολότοφ και χημικά στη Θεσσαλονίκη

Ρωμανός Κοντογιαννίδης
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ (INTIME NEWS)
ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ (INTIME NEWS)
ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ (INTIME NEWS)
ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ (INTIME NEWS)
ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ (INTIME NEWS)
ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ (INTIME NEWS)
ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ (INTIME NEWS)

Επεισόδια σημειώθηκαν στις 20.00 στην πορεία για την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στη Θεσσαλονίκη. Οι αστυνομικοί παρατάχθηκαν για να εμποδίσουν την είσοδο προς το ΑΠΘ και ακολούθησε βροχή μολότοφ.

Ξαφνική επίθεση με τις νέας γενιάς μολότοφ, τις γνωστές ως «γουρούνες», πέτρες και μπουκάλια πραγματοποίησε ομάδα κουκουλοφόρων προς τους αστυνομικούς, στο τέλος της πορείας για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στη Θεσσαλονίκη.

Κλούβες της αστυνομίας είχαν τοποθετηθεί στο συντριβάνι, προκειμένου να εμποδίσουν τους νεαρούς να προσεγγίσουν το πανεπιστήμιο. Μόλις έφτασε η πορεία των αντιεξουσιαστών στην Καμάρα, όπου επρόκειτο να διαλυθεί, ομάδα κουκουλοφόρων έτρεξε "οπλισμένη" προς τους αστυνομικούς.

Για λίγα λεπτά η περιοχή της Καμάρας, στην οδό Εγνατία, μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη, με φωτιές, δυνατούς κρότους και τους αστυνομικούς να απαντούν με χημικά.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην περιοχή της Ροτόντας, προς την οποία έτρεξαν οι κουκουλοφόροι.
Σημειώθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για προσαγωγές.

Προσαγωγές και συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ

Τριάντα πέντε προσαγωγές και πέντε συλλήψεις είναι ο νεότερος απολογισμός της ΕΛ.ΑΣ. για τα αποψινά επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για τη συμπλήρωση 13 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η εξέταση των προσαχθέντων συνεχίζεται, ενώ ο αριθμός των συλληφθέντων, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εκτιμάται ότι θα αυξηθεί. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν αύριο, το πρωί της Τρίτης.

ΘεσσαλονίκηΑλέξης Γρηγορόπουλοςεπεισόδια