Ελλάδα|08.12.2021 08:46

Nέο Ηράκλειο: «Ήταν θλιμμένα τα αδέρφια» - Η μαρτυρία του φαρμακοποιού που τα γνώριζε

Newsroom

Συγκλονισμένη παρακολουθεί τις εξελίξεις η γειτονιά των δύο αδερφών στο Νέο Ηράκλειο που βρέθηκαν νεκρά μέσα στο διαμέρισμα που κατοικούσαν. Σχολιάζοντας τα γεγονότα ο φαρμακοποιός της περιοχής, Στράτος Ιωαννίδης που γνώριζε και την οικογένεια χαρακτήρισε μια τραγωδία αυτό που συνέβη.

«Έβλεπα θλίψη στα μάτια τους»

«Γνώριζα αρκετά την οικογένεια, περίπου 30 χρόνια. Τα παιδιά αυτά τα ήξερα από μικρά», τόνισε.

«Υπήρχε πρόβλημα, έβλεπα θλίψη πάντα στα μάτια τους. Ο νεαρός ερχόταν πολύ συχνά και μου ζητούσε βοήθεια γιατί δεν μπορούσε να ξεπεράσει το θάνατο της μητέρας του. Τα δύο παιδιά ήταν μόνιμα στην ανεργία και αν είχαν δουλέψει, είχαν δουλέψει ευκαιριακά», περιέγραψε ο ίδιος στο Mega.

«Τελευταία φορά είδα τα παιδιά την προηγούμενη εβδομάδα, που είχαν έρθει για να κάνουν rapid test. Τα είδα και τα δύο πολύ ανήσυχα.

Πρέπει να ήταν πολύ δεμένα μεταξύ τους», συνέχισε ο κ. Ιωαννίδης. «Τον πυροβολισμό δεν τον άκουσα. Είδα την αστυνομία και έμαθα τι έγινε από ανθρώπους που μένουν απέναντί τους», εξήγησε κλείνοντας.

 Τα νέα σοκαριστικά στοιχεία για την οικογενειακή τραγωδία

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως από την οικογενειακή τραγωδία στο Νέο Ηράκλειο. Το πρωί της Τρίτης, 7 Δεκεμβρίου, τα δύο αδέρφια αποφάσισαν να δώσουν τέλος στη ζωή τους με μία καραμπίνα

Η 29χρονη σκότωσε τον 34χρονο αδερφό της και, στη συνέχεια, έδωσε τέλος στη ζωή της. Σύμφωνα με τους γείτονες, τα δύο αδέρφια πριν μερικούς μήνες έχασαν τη μητέρα τους ενώ, και οι δύο, δε δούλευαν. 

Τα δύο αδέρφια βρήκε νεκρά ο μεγαλύτερος αδερφός τους ο οποίος τους αναζητούσε στο τηλέφωνο κι εκείνοι δεν απαντούσαν. Όταν έφτασε στο δώμα που διέμεναν, προσπαθούσε να ανοίξει την πόρτα η οποία ήταν κλειδωμένη. Όταν, τελικά, τα κατάφερε τούς βρήκε αιμόφυρτους στον καναπέ με την καραμπίνα ανάμεσά τους. Σε κατάσταση σοκ ειδοποίησε αμέσως τις αρχές. Οι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή ενώ στο σημείο μετέβη και ιατροδικαστής. Από τις έρευνες οι αστυνομικοί εντόπισαν σε μία τσέπη του 34χρονου δύο σημειώματα στα οποία έγραψαν από κοινού: «Σάς δηλώνω την πρόθεσή μου εγώ και ο αδερφός μου να αυτοκτονήσουμε».

Τι δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας η 29χρονη φέρεται να πήρε την καραμπίνα, να σκότωσε πρώτα τον αδερφό της και, στη συνέχεια, να έστρεψε την κάννη προς την ίδια.

Σύμφωνα με τους γείτονες ακούστηκαν τρεις ή τέσσερεις θόρυβοι, σαν χτυπήματα. Στην κατάθεσή του, ο μεγαλύτερος αδερφός τους, υπογράμμισε ότι τα δύο αδέρφια ήταν πιεσμένα ψυχολογικά εδώ και καιρό, ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα όταν έχασαν τη μητέρα τους πριν από έξι μήνες.

έγκλημααδέρφιατραγωδίααυτοκτονίαΝέο Ηράκλειο