Ελλάδα|10.12.2021 09:36

Κορονοϊός - Βασίλης Λεβέντης: Δύο φορές πήγε «να φύγει», λέει ο γιος του

Newsroom

Μετά από μάχη 75 ημερών με τον κορονοϊό ο Βασίλης Λεβέντης έλαβε την Πέμπτη εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων βρίσκεται στο σπίτι του στη Βάρη, ενώ οι πρώτες εικόνες από τη μεταφορά τον δείχνουν εμφανώς αδυνατισμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Λεβέντης έχει χάσει περισσότερα από 20 κιλά.

Για το μεγάλο κίνδυνο που διέτρεξε η ζωή του Βασίλη Λεβέντη μίλησε ο γιος του, Μάριος Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε ακόμα στον μεγάλο αγώνα που έχει να δώσει το επόμενο διάστημα για την αποκατάστασή του, ενώ παράλληλα έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού.

Ο κ. Λεβέντης ενώ ήταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ έπαθε έμφραγμα και περίπου 3 ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, που επιβάρυναν πολύ την κατάσταση της υγείας του. Μάλιστα είπε στους δικούς του ανθρώπους ότι δυο φορές πήγε «να φύγει» αλλά τελικά τα κατάφερε.

«Έχει θέληση, πρέπει να ακολουθήσει και το σώμα»

Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ κανείς δε γνωρίζει πόσο θα χρειαστεί η αποκατάστασή του. «Έχει θέληση, πρέπει να ακολουθήσει και το σώμα» είπε. Πρόσθεσε, ακόμα ότι ο πατέρας του στέκεται πάρα πολύ δύσκολα στα πόδια του υποβασταζόμενος.
«Ανησυχούσα μη χτυπήσει το τηλέφωνο σε κάποια περίεργη ώρα και τι μπορεί να ακούσω», είπε ο Μάριος Γεωργιάδης. Ακόμα ευχαρίστησε τους εντατικολόγους, όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τη διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» λέγοντας πως χωρίς αυτούς, ο πατέρας του δε θα ήταν σπίτι.

«Αν ήταν εμβολιασμένος δε θα περνούσε όλη αυτή την ταλαιπωρία», είπε ο Μάριος Γεωργιάδης σημειώνοντας ότι η μητέρα του που τον φρόντιζε για 10 ημέρες, ενώ νοσούσε πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο δεν κόλλησε.

Σε σχέση με τον λόγο που ο κ. Λεβέντης δεν είχε εμβολιαστεί είπε πως είχε φοβίες λόγω των υποκείμενων νοσημάτων του, κάτι που «αποδείχθηκε ότι ήταν λάθος».

Μάριος ΓεωργιάδηςΒασίλης ΛεβέντηςΕυαγγελισμόςΚορονοϊός