Ελλάδα|10.12.2021 19:00

Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: «Ζούσε μια κόλαση η 29χρονη» - Τι δηλώνει στο ethnos.gr ο ιατροδικαστής

Ευλαμπία Ρέβη

Γνωστός στις Αρχές είναι ο 31χρονος γυναικοκτόνος στην Αλεξανδρούπολη ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής κατηγορούμενος ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 29χρονη σύζυγο και μητέρα των τριών παιδιών τους, η οποία υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά της έπειτα από πέντε ημέρες νοσηλείας.

Η απώλειά της Τζεβριέ Εδινερλί είναι η 16η γυναικοκτονία στη χώρα μας από τις αρχές του 2021. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, ο 31χρονος το 2009, το 2011 και το 2013 είχε συλληφθεί για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές, ωστόσο, «δεν υπήρχε σε βάρος του κάποια αναφορά για ενδοοικογενειακή βία». Η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε για το συμβάν την περασμένη Τετάρτη, όταν ο πατέρας της γυναίκας πήγε στο τοπικό τμήμα και είπε στους αστυνομικούς ότι «ο σύζυγός της πρέπει να την έχει ξυλοκοπήσει, δεν φαίνεται να ισχύουν όσα έχει πει η ίδια. Τα τραύματα της κόρης μου δεν μοιάζουν να προέρχονται από πτώση». Το θύμα μεταφέρθηκε από την περασμένη Κυριακή στο νοσοκομείο και κατέληξε την Πέμπτη.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Άμεσα παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση, η οποία έγινε ενώ η 29χρονη ήταν εν ζωή και βάσει του ιατροδικαστική βρέθηκε ότι η μητέρα των τριών παιδιών είχε υποστεί «βαριά επικίνδυνη σωματική βλάβη δια θλώντος οργάνου». Από την πρώτη στιγμή που το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κρίθηκε ότι η κατάσταση της υγείας της ήταν εξαιρετικά κρίσιμη και για αυτό το λόγο νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ.

Το θύμα φέρεται να είχε πει αρχικά στους γιατρούς ότι έπεσε από τις σκάλες, ενώ από την Αστυνομία σημειώνουν ότι μόλις την Τετάρτη ο πατέρας του θύματος της κατήγγειλε τον σύζυγό της στις Αρχές.

Το ethnos.gr επικοινώνησε με τον Καθηγητή Ιατροδικαστικής Παύλο Παυλίδη, ο οποίος επεσήμανε  ότι την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η νεκροψία - νεκροτομή. Σύμφωνα με τον ίδιο, από την εξέταση που πραγματοποίησε στην 29χρονη, ενώ εκείνη βρισκόταν ακόμα εν ζωή, τα τραύματα της ήταν βαρύτατα και οι κακώσεις εξαιρετικά σοβαρές. Ο δράστης, μάλιστα, δεν αποκλείεται να χρησιμοποίησε εκτός από τα χέρια του κι άλλα αντικείμενα μέσα από το σπίτι για να χτυπήσει το θύμα.

Ζούσε «μια αληθινή κόλαση» λέει συγγενής της γυναίκας

Σύμφωνα με συγγενή της κοπέλας που μίλησε στο evrosnews.gr, ο 30χρονος έκανε συστηματικά χρήση ναρκωτικών ουσιών, ήταν ιδιαίτερα ευέξαπτος και χτυπούσε πολλές φορές τη σύζυγό του. Προσπαθούσε μάλιστα να την αποκόψει από την οικογένεια της, ακόμη και από την ίδια της την μητέρα, προκειμένου να μην μάθουν όσα άσχημα συνέβαιναν μέσα στο σπίτι τους. Ωστόσο, οι μελανιές σε όλο της το σώμα από τα βάναυσα χτυπήματά του, δεν μπορούσαν να κρυφτούν

«Είναι ανεξήγητο ακόμη και για μας τους στενούς συγγενείς γιατί η Τζεβριέ συνέχιζε να μένει μαζί του και να υπομένει μια αληθινή κόλαση στην καθημερινότητά της. Ο Καδήρ την χτυπούσε ακόμη και μπροστά στα παιδιά της» λέει η συγγενής της Τζεβριέ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο 30χρονος γυναικοκτόνος απαγόρευε στην γυναίκα να έχει οποιαδήποτε επαφή με φίλους της, ενώ της είχε απαγορεύσει να έχει κινητό τηλέφωνο και προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

θάνατοςΑλεξανδρούποληγυναικοκτονίαδολοφονίαδράστηςΕΛΑΣ