Ελλάδα|20.12.2021 14:57

Αθήνα: Δεν έχουν τέλος οι επιθέσεις σε ανήλικους στο κέντρο – Ληστείες και απειλές

Newsroom

Πολύ ανησυχητικές διαστάσεις έχουν πάρει οι επιθέσεις σε ανήλικους στο κέντρο της Αθήνας οι οποίες, μάλιστα, πραγματοποιούνται σε γεμάτα κόσμο σημεία της πόλης, ακόμα και σε ώρες αιχμής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, μόνο την Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου, σημειώθηκαν δύο τέτοιες επιθέσεις. Στη διασταύρωση των οδών Ερμού και Νίκης, γύρω στις 9 το βράδυ, και όσο τα μαγαζιά ήταν ακόμα ανοιχτά, δύο κορίτσια, 15 και 16 ετών, απειλήθηκαν από τρεις νεαρούς που τις πλησίασαν, ότι θα τις ξυλοκοπήσουν. Οι νεαροί άρπαξαν τα κινητά τηλέφωνα και τα χρήματα που είχαν πάνω τους τα κορίτσια και κατάφεραν να εξαφανιστούν.

Επίθεση και στο Μοναστηράκι

Δύο ώρες νωρίτερα, δύο άλλοι νεαροί πλησίασαν έναν 15χρονο στην πλατεία στο Μοναστηράκι και αφού τον απείλησαν, με μαχαίρι, τού άρπαξαν το κινητό τηλέφωνο και κατάφεραν να εξαφανιστούν. Την ίδια μέρα, και λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στην Ηρώδου Αττικού, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις νεαρούς οι οποίοι, λίγο νωρίτερα, είχαν ληστέψει συνομήλικούς τους. Μάλιστα οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και οι αρχές αναζητούν τώρα αν μπορεί να έχουν σχέση και με άλλες ληστείες που να έγιναν στην περιοχή του Συντάγματος.

Ελληνική Αστυνομίαληστείαανήλικοιεπιθέσεις