Ελλάδα|21.12.2021 13:00

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 39χρονος που επιχείρησε να σκοτώσει τη σύντροφό του

Newsroom

Στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενος οδηγήθηκε ο 39χρονος από τη Γεωργία, ο οποίος επιχείρησε να βιάσει και να σκοτώσει με μαχαίρι την 38χρονη μητέρα του παιδιού του, μπροστά στα μάτια του τελευταίου, αφού οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τον ανακριτή. Το βίαιο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 18 Δεκεμβρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Λευκού Πύργου. Ο 39χρονος αρνήθηκε ότι ήθελε να προξενήσει κακό στη γυναίκα και υποστήριξε ότι δεν επιχείρησε ποτέ να τη βιάσει. Παράλληλα, εμφανίστηκε μετανιωμένος για το γεγονός.

Σε βάρος του 39χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα βιασμού, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βία κατά υπαλλήλων, απειλή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Το περιστατικό μέσα στο διαμέρισμα που διέμεναν όλοι μαζί. Ο 39χρονος φέρεται να επιχείρησε να βιάσει τη γυναίκα και μάλιστα σύμφωνα με τη συνήγορό της της έσκισε τα ρούχα. Όταν εκείνη επιχείρησε να καλέσει την αστυνομία, ο κατηγορούμενος φέρεται να άρπαξε ένα μαχαίρι, με σκοπό να της κάνει κακό.

Ένοικοι άκουσαν φωνές μέσα από το διαμέρισμα και ειδοποίησαν την αστυνομία. Γρήγορα έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί, οι οποίοι, ακούγοντας τις φωνές της γυναίκας, ζήτησαν από τον κατηγορούμενο να ανοίξει την πόρτα. Όταν εκείνος αρνήθηκε, οι αστυνομικοί τη διέρρηξαν και είδαν τον 39χρονο να έχει το μαχαίρι στο λαιμό της γυναίκας.

Τότε ο δράστης την άφησε και όρμηξε προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και να τον συλλάβουν. Μάλιστα, όπως ανέφεραν αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση, λίγα δευτερόλεπτα να αργούσαν, η γυναίκα ίσως και να ήταν νεκρή.  

γυναικοκτονίαΘεσσαλονίκη