Δόμνα Μιχαηλίδου για ορφανοτροφείο: «Έκαναν σεξ ανήλικα αγόρια και το προσωπικό έβλεπε»
NewsroomΣοκαριστικές είναι οι καταγγελίες που έφτασαν μέχρι το γραφείο της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου για όσα συνέβαιναν σε ορφανοτροφείο της Αθήνας.
Όπως είπε στον Αnt1 η υφυπουργός Εργασίας, αγόρια ηλικίας 7-11 ετών εξαναγκάζονταν σε ερωτικές περιπτύξεις μεταξύ τους, με το προσωπικό να παρακολουθεί τις πράξεις!
«Μου ήρθε επώνυμη καταγγελία από τρία άτομα συσχετισμένα με τη δομή που μου έλεγε ότι υπήρχε βία στα παιδιά και σεξ μεταξύ παιδιών, συγκεκριμένα αγοριών, ηλικίας 7 με 11 ετών και το προσωπικό καθόταν και έβλεπε. Κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, την επομένη πάγωσα την κρατική χρηματοδότηση και οργάνωσα μαζί με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας με ειδικούς. Πήγαν χθες και εξέτασαν τα παιδιά ένα - ένα. Τέσσερα παιδιά απομακρύνθηκαν από τη δομή για να εξεταστούν στο νοσοκομείο Παίδων, ώστε να είναι σε ουδέτερο περιβάλλον και να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι γίνεται. Είναι παιδιά που με εισαγγελική παραγγελία έχουν απομακρυνθεί από την οικογένειά τους» είπε η κ. Μιχαηλίδου.
Όπως είπε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων οι εργαζόμενες που έβαζαν τα παιδιά να κάνουν σεξ είναι γυναίκες. Αποκάλυψε επίσης πως σε βάρος του ορφανοτροφείου εκκρεμεί ήδη μια έρευνα, έπειτα από προηγούμενη μηνυτήρια αναφορά, καθώς είχε διαπιστωθεί πως φιλοξενούνταν σε αυτό πολλά περισσότερα παιδιά από όσα δηλώνονταν στις αρμόδιες Αρχές, αναφερόμενη μάλιστα και στις παράλογες εξηγήσεις που έδινε για αυτό ο αρμόδιος του ιδρύματος.
- Στα χαρακώματα κυβέρνηση και αντιπολίτευση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Η (έμμεση) απάντηση Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΕΛ.Α.Σ. δε γεννήθηκε για να διασπάσει, αλλά για να ανατρέψει τους σημερινούς συσχετισμούς»
- Λέκκας για Κυψέλη: Δεν υπάρχει θέμα στατικής επάρκειας των κτιρίων - Γιατί εμφανίστηκαν ρωγμές
- «Ταξιδιάρα εσύ και αιώνια έφηβη»: Συγκίνησε ο επικήδειος του Νικήτα Κακλαμάνη στην κηδεία της Μάρως Κοντού