Γέφυρα Bailey 50 μέτρων τοποθέτησε ο στρατός στον ποταμό Άραχθο
NewsroomΈνα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα έφερε εις πέρας ο 8ος λόχος μηχανικού της Μονάδας Μελετών και κατασκευών της ΓΕΕΘΑ στον ποταμό Άραχθο στο Μέτσοβο.
Συγκεκριμένα, η μονάδα που διαδέχθηκε την παλαιά ΜΟΜΑ, την μονάδα του στρατού που στα παλαιότερα «πέτρινα» χρόνια για πολλές περιοχές της χώρας ήταν ο «από μηχανής Θεός» για την επίλυση δυσεπίλυτων κατασκευαστικών προβλημάτων και κυρίως για την αποκατάσταση ή δημιουργία οδικού δικτύου σε φτωχές και δυσπρόσιτες περιοχές, ανέλαβε την τοποθέτηση μεταλλικής γέφυρας μήκους 50 μέτρων, στην επαρχιακή οδό Μικρής Γότιστας - Ανατολής Ιωαννίνων υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Η παλιά γέφυρα, που αποτέλεσε και τμήμα της επαρχιακής οδού, καταστράφηκε και κατέρρευσε λόγω έντονης βροχόπτωσης. Οι εικόνες από το εγχείρημα είναι πραγματικά εντυπωσιακές.
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων