Ελλάδα|28.12.2021 12:28

Δημόσιο: Πώς και ποιοι θα βγουν σε τηλεργασία

Newsroom

Για τα νέα μέτρα που ισχύουν από τις 3 Ιανουαρίου και τους εργαζόμενους που θα βγουν σε τηλεργασία στο Δημόσιο μίλησε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως διανύουμε την περίοδο των εορτών στην οποία παραδοσιακά υπάρχει μεγάλη κινητικότητα. Αν λοιπόν τα μέτρα είχαν άμεση εφαρμογή, υπήρχε ο κίνδυνος να αντιστραφεί το πρόβλημα και να μεταφερθεί στις οικογενειακές συγκεντρώσεις με πιθανή μεγιστοποίηση των συνεπειών», εξήγησε ο Μάκης Βορίδης.

Η τηλεργασία στο Δημόσιο

Σε ό,τι αφορά την τηλεργασία στο Δημόσιο, μιλώντας στον Ant1, ανέφερε ότι υπάρχει ήδη ένα πλάνο για κάθε υπηρεσία με τις δυνατότητες που υπάρχουν για να βγουν οι εργαζόμενοι σε τηλεργασία σε ποσοστό μέχρι 50% ανά οργανική μονάδα. Συνεπώς, οι προϊστάμενοι σε κάθε υπηρεσία είναι αυτοί που θα καθορίσουν πόσοι και ποιοι εργαζόμενοι θα βγουν σε τηλεργασία από την επόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Βορίδης επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να οδηγηθούμε σε νέο lockdown, τονίζοντας όμως ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι αυτά που καθορίζουν τα μέτρα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η νοσηρότητα της παραλλαγή Όμικρον είναι αυτή που θα κρίνει τις εξελίξεις.