Ελλάδα|29.12.2021 09:22

Μετάλλαξη Όμικρον - Καπραβέλος: Θα βρεθούμε στο ίδιο σημείο χωρίς εμβόλια, παροδικά είναι τα νέα μέτρα

Newsroom

Το ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, τη διασπορά του κορονοϊού και της μετάλλαξης Όμικρον και τη δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία σχολίασε μεταξύ άλλων το πρωί της Τετάρτης ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής στη Β’ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο ειδικός σημείωσε πως η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα μας σώσει, ενώ διευκρίνισε πως η επέκταση θα μπορούσε να γίνει και ηλικιακά αλλά και σε κατηγορίες.

«Το να κλείσουμε τα σχολεία και την οικονομία είναι παράπλευρες απώλειες», πρόσθεσε. Όπως εξήγησε ο κ. Καπραβέλος άλλες χώρες δεν ανησυχούν γιατί έχουν δημιουργήσει αυτό το μαξιλάρι, ειδικά της τρίτης δόσης.

Τι είπε για την κατάσταση στα νοσοκομεία

Αναφερόμενος σε όσα λαμβάνουν χώρα στα νοσοκομεία, ο κ .Καπραβέλος ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι ο «επόμενος ασθενής στο Παπανικολάου θα διασωληνωθεί στον διάδρομο και ο επόμενος στο parking του νοσοκομείου»

Η κατάσταση στο σύστημα υγείας δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό, τόνισε ακόμη, επισημαίνοντας την ανάγκη για περιορισμό της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, αυτό που νοιάζει είναι πως θα μεταφραστεί αυτό το τσουνάμι σε νοσηρότητα.

Την ίδια ώρα, χαρακτήρισε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν «παροδικά που συγκαλύπτουν αυτή τη στιγμή θα υπάρξει μια ανακοπή στην πανδημία αλλά θα βρεθούμε πάλι στο ίδιο σημείο με την επόμενη μετάλλαξη».

Πρέπει να μπούμε στην τρίτη δόση και να επεκταθεί ο εμβολιασμός, κατέληξε.

κρούσματαΝίκος ΚαπραβέλοςΚορονοϊόςμετάλλαξη ΌμικρονΜΕΘνέα μέτραεμβολιασμός