Ελλάδα|07.01.2022 20:15

Κωνσταντίνος Τζούμας: Τον «άδειασε» ο Εν Λευκώ για το μισογυνιστικό παραλήρημα για τις γυναικοκτονίες

Newsroom

Αποστάσεις από το μισογυνιστικό παραλήρημα του Κωνσταντίνου Τζούμα πήρε, το απόγευμα της Παρασκευής, 7 Ιανουαρίου, ο ραδιοφωνικός σταθμός Εν Λευκώ, με τον οποίο συνεργάζεται ο παραγωγός, με μία ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook. «Τα σχόλια του Κωνσταντίνου Τζούμα στην τηλεοπτική εκπομπή “Το Πρωινό”, στον ΑΝΤ1, σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες και τις απόψεις του σταθμού μας και των στελεχών του. Ζητάμε από τον κ. Τζούμα να ανακαλέσει τα λεγόμενά του», υπογράμμισε.

 

Ο σάλος ξέσπασε μετά τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Τζούμα, το πρωί της ίδιας μέρας, ότι συμφωνεί με τον μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης, Παύλο, ο οποίος την ώρα της Θείας Λειτουργίας μετά τον αγιασμό των Υδάτων χθες (6/1) είπε: «Εσείς οι γυναίκες δε μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας; Πώς τις αντέχετε; Μετά αναρωτιέστε».

«Έχει ένα δίκιο ο Μητροπολίτης Κοζάνης όσον αφορά τις φλύαρες γυναίκες. Μιλάνε πολύ σε σημείο που εκνευρίζεσαι. Πιστεύω ότι οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα οφείλονται σε ένα βαθμό στη φλυαρία των γυναικών. Μιλάνε ακατάπαυστα. Θα μου πεις τώρα, δεν μπορεί να γενικεύεις. Είναι αφόρητο πάντως», ανέφερε ο ραδιοφωνικός παραγωγός στο «Πρωινό» προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των χρηστών των social media.

«Εσείς οι γυναίκες δεν μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας;»

Στην εκπομπή το «Πρωινό» σχολιάστηκε η σεξιστική επίθεση του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης. Αρχικά ο Μητροπολίτης με απαράδεκτες εκφράσεις προσέβαλε όλες τις γυναίκες που «εκκλησιάζονταν» εκείνη τη στιγμή, λέγοντας χαρακτηριστικά... «Εσείς οι γυναίκες δεν μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας; Πώς τις αντέχετε;».

Την απαράδεκτη έκφραση του Μητροπολίτη Κοζάνης κλήθηκε να σχολιάσει - μεταξύ άλλων - και ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ συμφώνησε λέγοντας: «Να αγιάσουν τα κόκαλα του μητροπολίτη. Εγώ θυμάμαι και από μικρός στο χωριό ότι οι γυναίκες πήγαιναν για κουτσομπολιό στην εκκλησία. Το βρίσκω πολύ σωστό. Για να φτάσει ο μητροπολίτης μέσα στην εκκλησία να το πει αυτό το πράγμα, τι θα ακούει κάθε μέρα και τι θα έχει ακούσει όταν εξομολογούνται οι άντρες. Δεν είναι τυχαίος άνθρωπος ο μητροπολίτης».

Στο άκουσμα της χυδαίας τοποθέτησης, η Φωτεινή Πετρογιάννη στο Πρωινό ξέσπασε λέγοντας ότι: «Έχουμε καταλάβει ότι αυτές οι δηλώσεις και αυτά τα χασκόγελα οπλίζουν χέρια ανθρώπων; Έχουμε καταλάβει πόσες γυναικοκτονίες έχουμε στην Ελλάδα; Τι γελάκια είναι αυτά»;

Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης: «Δεν υπάρχει γυναικοκτονία - Κατάντια τα διαζύγια»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο μητροπολίτης προκαλεί με τις απόψεις του! Με όσους χρησιμοποιούν τον όρο «γυναικοκτονία» τα έβαλε τον περασμένο Οκτώβριο από άμβωνος, και κάλεσε τις γυναίκες να κρατούν στο στόμα τους κλειστό, όπως έκαναν πολλές δεκαετίες πίσω.  

Όπως σημειώνει και το kozanimedia, όταν αναφέρθηκε στις 13 γυναικοκτονίες που έχουν γίνει, μέσα στο 2021, στη χώρα μας, ο Παύλος τόνισε ότι: «Φτιάξαμε έναν καινούριο όρο εμείς οι Έλληνες για τις γυναίκες, για να τις εμπαίζουν και αυτές το πιστεύουν. Γυναικοκτονία, λέει. Πού να ακουστεί στον νομικό ποινικό κόσμο ανά την οικουμένη και να γελάσει ή μάλλον να καγχάσει. Γυναίκα δεν είσαι άνθρωπος; Εμείς ξέρουμε ανθρωποκτονία. Αφού δεν είσαι άνθρωπος, τι είσαι;».

Κωνσταντίνος Τζούμαςειδήσεις τώραγυναικοκτονίαΜητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης