Ελλάδα|13.01.2022 16:29

ΕΛ.ΑΣ: Αλαλούμ με τη σύλληψη για τη δολοφονία του αρχιμαφιόζου Αλεξάντερ Σολονίκ

Ευλαμπία Ρέβη

Σε «συναγερμό» για το αλαλούμ με τη σύλληψη του 48χρονου Γεωργιανού στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» πριν από δύο ημέρες βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ., με διάφορες υπηρεσίες τις τελευταίες ώρες να προσπαθούν να βγάλουν άκρη αναφορικά με το τι ακριβώς έχει συμβεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο άνδρας, που ταξίδεψε στη χώρα μας για την κηδεία της πεθεράς του, συνελήφθη χωρίς να έχει κάνει τίποτα!

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο ethnos.gr ότι όταν ο 48χρονος επέδειξε την ταυτότητά του σήμανε συναγερμός καθώς τα στοιχεία αυτά ήταν ίδια με μία από τις ταυτότητες του ηθικού αυτουργού πίσω από τη δολοφονία του αρχιμαφιόζου Αλεξάντερ Σολονίκ και της κοπέλας του το 1997.

«Όχι μόνο είχε το ίδιο ονοματεπώνυμο, αλλά έφερε ίδιο πατρώνυμο και μητρώνυμο, ημερομηνία γέννησης μέχρι και τόπο γέννησης με τον ηθικό αυτουργό σε βάρος του οποίου είναι ενεργό το εθνικό ένταλμα σύλληψης», επισημάνουν πηγές της Κατεχάκη. Το αξιοπερίεργο είναι πως με βάση τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη σύλληψή του εκτός από την ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας, έγινε και ταυτοποίηση του δακτυλικού του αποτυπώματος.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο 48χρονος έχει παρελθόν με υπόθεση ναρκωτικών η οποία όμως είχε απασχολήσει πριν από πολλά χρόνια και δεν υπάρχει καμία κατηγορία ενεργή σε βάρος του γι' αυτό. Το πιθανότερο -σχολιάζουν- είναι να ενοποιήθηκαν από λάθος οι φάκελοι των δύο ανδρών χωρίς να αποκλείεται το σενάριο ο ηθικός αυτουργός της διπλής δολοφονίας να χρησιμοποίησε εις γνώση του τα στοιχεία του 48χρονου μέσα από πλαστή ταυτότητα ή ακόμη και να εμπλέκονταν και οι δύο στην ξεχασμένη πια υπόθεση ναρκωτικών.

Υπενθυμίζεται ότι το 1997 οι εκτελεστές τεμάχισαν και έκρυψαν σε μια βαλίτσα το πρώην μοντέλο, που είχε διακριθεί με τον τίτλο της Μις Ρωσία και πέταξαν σε ένα χωράφι κοντά στο Λαγονησι τη σορό του Ρώσου αρχιμαφιόζου. Επτά χρόνια μετά, το 2005 οι ελληνικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα για τον φυσικό αυτουργό ο οποίος φέρεται στο σύστημα της ΕΛ.ΑΣ. να «χτυπά» σε πληθώρα ονοματεπώνυμων, ανάμεσα στα οποία και αυτό του 48χρονου. Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι τόσο οι φυσικοί όσο και οι ηθικοί αυτουργοί της εκτέλεσης του αρχιμαφιόζου και της Σβετλάνα Κότοβα, με την οποία ζούσε στη βίλα του στο Λαγονήσι, είχαν συλληφθεί το 2001 στη Βαρκελώνη!

Ο 48χρονος παραμένει κρατούμενος στο Τμήμα Μεταγωγών στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και έφτασε στη χώρα μας στις 10:58 της Τρίτης με πτήση από τη Λάρνακα για να πάει στην κηδεία της πεθεράς του στη Νάουσα. Ζει μόνιμα στην Κύπρο την τελευταία και πλέον δεκαετία και σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Γρηγόριο Μαρκοβίτη, που μίλησε στο ethnos.gr «πρόκειται για ομογενή από τη Γεωργία. Από το 1998 ζούσε μόνιμα στη χώρα μας με την οικογένειά του. Το 2010 μετακόμισαν στην Κύπρο. Είναι οικοδόμος στο επάγγελμα. Πηγαινοέρχεται στην Ελλάδα και στη Νάουσα αγόρασε σπίτι με δάνειο το οποίο ακόμα το πληρώνει. Τον συνέλαβαν μαζί με το παιδί του χωρίς να έχει κάνει τίποτα».

«Δεν ήξερε καν γιατί κρατείται και του έλεγαν για ισόβια κάθειρξη. Ακόμα και για τα περί ναρκωτικών που ακούγονται πρέπει να τεκμηριώνονται άλλως αποτελούν συκοφαντικό γεγονός. Ζητώ την άμεση απελευθέρωσή του και την αποκατάσταση του ονόματός του», προσθέτει.

Η υπόθεση βρίσκεται, βάσει πηγών της ΕΛ.ΑΣ., υπό δικαστική διερεύνηση και εάν δεν αφεθεί ελεύθερος εντός των επόμενων ωρών, αύριο αναμένεται να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό, ενώ βάσει του εντάλματος θα πρέπει να παραπεμφθεί στο Μικτό Ορκωτό Αθηνών στις 24/01.

δολοφονίασύλληψηαεροδρόμιο Μακεδονίαειδήσεις τώραΕλληνική Αστυνομία