Ελλάδα|20.01.2022 11:55

Μετάλλαξη Όμικρον: Διασωληνώθηκαν 4 άνθρωποι στο Αττικό - 100% πληρότητα στη ΜΕΘ

Newsroom

Στην πίεση που δέχεται τις τελευταίες εβδομάδες το νοσοκομείο Αττικό με 100% πληρότητα στη ΜΕΘ μίλησε μεταξύ άλλων την Πέμπτη ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Ηρακλής Τσαγκάρης. 

Όπως ο ίδιος εξήγησε στον ΣΚΑΪ, έχουν γίνει 80 εισαγωγές στις 3 τελευταίες εφημερίες που για το μέγεθος του νοσοκομείου είναι πάρα πολλές ενώ ανέφερε ότι έχουν αναπτυχτεί πάρα πολλά ράντζα προκειμένου να καλύψουν τα non κοβιντ περιστατικά.

Δήλωσε μάλιστα ότι στις 11 τελευταίες νοσηλείες διασωληνωμένων ασθενών τα 7 περιστατικά ήταν Δέλτα και τα 4 Όμικρον.

Παυλάκης: Η πανδημία δεν θα φύγει μόνη της

«Τα δύσκολα δεν είναι πίσω μας», ανέφερε για την πορεία της πανδημίας ο καθηγητης-ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το «τσουνάμι» της Όμικρον θα περάσει αρκετά γρήγορα αλλά θα αφήσει στη θέση του ένα χαμηλότερο κύμα και ενδέχεται να σημειωθούν κορύφωση θανάτων τον Απρίλιο.«Το επόμενο διάστημα μέχρι το καλοκαίρι πρέπει να αποφευχθεί αυτό που συνέβη την προηγούμενη άνοιξη. Το άσχημο επιδημικό κύμα που θα φέρει χιλιάδες θανάτους».

Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να «αναζωπυρωθούν» η μετάλλαξη Δέλτα και η Όμικρον. «Πρέπει να λέμε τις δυσάρεστες αλήθειες, η επιδημία δεν θα φύγει μόνη της», τόνισε ο καθηγητής ενώ σημείωσε πως «πρέπει να κερδίσουμε το Πάσχα».

Σε κάθε περίπτωση δήλωσε πως τα κρούσματα πρέπει να μειωθούν και «δεν είναι δυνατόν να έχουμε το 1/3 των συνολικών κρουσμάτων στα σχολεία και να πανηγυρίζουμε».

Κορονοϊόςμετάλλαξη Όμικρονδιασωληνωμένοιειδήσεις τώραΑττικό νοσοκομείο