Ελλάδα|20.01.2022 15:53

Πρόεδρος Εκδιδόμενων Προσώπων: Κυκλώματα εκμεταλλεύονται κοπέλες στα πάρτι

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Για καλλίγραμμες νεαρές κοπέλες εξαρτημένες από κυκλώματα, τα οποία τις κρατούν στο χέρι και τις αναγκάζουν να συμμετέχουν σε πολυτελή πάρτι, που διοργανώνονται σε ξενοδοχεία και άλλους χώρους και να προχωρούν σε ακολασίες, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων έναντι αδρότατης αμοιβής, κάνει λόγο στο ethnos.gr η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδομένων Προσώπων Ελλάδας, Έλλη Κανελλοπούλου.

Μάλιστα, η ίδια αναφέρει ότι είναι πολύ πιθανό στα πάρτι αυτά να συμμετέχουν ακόμα και γνωστές περσόνες, οι οποίες πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης από τα κυκλώματα, με την υπόσχεση ότι θα τις βοηθήσουν να προωθηθεί η νόμιμη καριέρα τους.

Η κ. Κανελλοπούλου σημειώνει, παράλληλα, ότι στα συγκεκριμένα πάρτι συχνά δε γίνεται χρήση προφυλακτικού, ενώ δεν υπάρχει… ταβάνι στην αμοιβή των γυναικών, αφού αυτή μπορεί να φτάσει ακόμα και σε αρκετές χιλιάδες ευρώ. Υπογραμμίζει ακόμα ότι η διενέργεια των συγκεκριμένων πάρτι, που φέρεται ξαφνικά να… σοκάρει ολόκληρη τη χώρα, δεν αποτελεί κάποια… εξέλιξη του τελευταίου διαστήματος, αλλά είναι γνωστό ότι συμβαίνουν εδώ και πολλά χρόνια.

«Είμαι ξεκάθαρα αντίθετη απέναντι σε κάθε είδους εκμετάλλευσης και trafficking, κάτι που, δυστυχώς, συμβαίνει από διάφορα κυκλώματα. Η παροχή ερωτικών υπηρεσιών πρέπει να γίνεται από ενήλικα άτομα, τα οποία το κάνουν εντελώς συνειδητά. Όποιες κοπέλες πηγαίνουν με αγνώστους σε πάρτι, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές. Μοιραία μπορεί να πέσουν θύματα βιασμού, αν κάποιος ρίξει χάπια μέσα στο ποτό τους. Το ψυχολογικό τραύμα είναι τεράστιο, αν δεν είναι δική τους επιλογή να συνευρεθούν. Δε γνωρίζω κάτι προσωπικά, αλλά υποπτεύομαι και δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα με το νόμο των πιθανοτήτων, ακόμα και γνωστές κοπέλες να προχωρούν σε ερωτικές πράξεις στα πάρτι αυτά, ενδεχομένως για να προωθήσουν μία καριέρα σε κάτι. Θέλω να πω ένα μπράβο στη συγκεκριμένη κοπέλα, που βγήκε και κατήγγειλε αυτά που πέρασε», τονίζει στο ethnos.gr η κ. Κανελλοπούλου.

Ελληνίδες και ξένες

Ελληνίδες αλλά και αλλοδαπές, κυρίως από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, είναι οι κοπέλες που συμμετέχουν εκούσια ή κατόπιν εξαναγκασμού στα συγκεκριμένα πάρτι. «Το ποσοστό μεταξύ των Ελληνίδων και των αλλοδαπών είναι ισομερές. Δυστυχώς, πολλές αλλοδαπές κοπέλες ήρθαν στην Ελλάδα, επειδή στις χώρες τους βρίσκονταν αντιμέτωπες με οικονομική εξαθλίωση. Φίλη μου Ρωσίδα ήρθε εν γνώση της για να εκδίδεται στην Ελλάδα, αφού στη χώρα της δεν είχε τη δυνατότητα να πάρει ούτε μία τσίχλα στο παιδί της», λέει η κ. Κανελλοπουλου.

Παράλληλα, η ίδια σημειώνει ότι σήμερα μόλις το 6% των εκδιδομένων στην Ελλάδα είναι νόμιμες. «Από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος 2734/1999 για τις εκδιδόμενες και το επάγγελμα, ξεκίνησε να επικρατεί ένα μπάχαλο. Μέχρι τότε στην Αθήνα υπήρχα συγκεκριμένα “σπίτια”, όλες γνωριζόμασταν και είχαμε σχέσεις μεταξύ μας. Μετά από την ψήφιση του νόμου ξεκίνησε ο χαμός. Το αποτέλεσμα είναι σήμερα το 94% των γυναικών που εκδίδονται, να μην είναι νόμιμες και να διοργανώνονται τα διάφορα πάρτι», τονίζει η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδομένων Προσώπων Ελλάδας.

πάρτιγυναίκεςξενοδοχείαειδήσεις τώραΘεσσσαλονίκηαμοιβή